Normal

Skremt til å tro hun er syk

En umotivert Marit Bjørgen vurderer å gi seg. Tidligere trener, Svein Tore Samdal, mener hun blir skremt til å tro hun er syk.

Marit Bjørgen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Svein Tore Samdal er svært kritisk til Olympiatoppen og skiforbundets behandling av henne.

-Det som skjer er trist for Marit. Det er blitt drevet
skremselspropaganda mot henne. Enkelte har fått Marit til å tro
at måten hun trente på i suksessårene har ødelagt immunforsvaret
hennes, sier Bjørgens tidligere trener Svein Tore Samdal til
Adresseavisen.

Skuffet


Han trente den tidligere skidronningen til tre VM-titler i 2005, men ga seg etter 2006-sesongen. Nå er Samdal rådgiver for 28-åringen, men sier han ikke har ansvaret for Bjørgens treningsopplegg.


Etter to store skuffelser i VM uttalte Bjørgen mandag til TV 2 at hun har vært inne på tanken om å legge opp etter sesongen. Samdal mener det er en dårlig ide.


- Det gjør jeg fordi jeg vet hun kan gå utrolig fort på ski. Olympiatoppen og skiforbundet har gjennomført evalueringer med Marit på helt feil grunnlag. I 2006 var hun klart best i verden, vant verdenscupen, men ble syk før OL. Sesongen ble derfor sett på som en fiasko. Noen har fått henne til å tro at hun blir syk av den treningen hun gjennomførte i suksessårene.


Hvem?

-Hele opinionen, med Olympiatoppen som har definert sitt regime til å være annerledes enn det Marit gjennomførte da hun hadde suksess. Dette er blitt en prestisjesak. De har evaluert Marit på et grunnlag som ikke ligner grisen. Hun må trene på den måten hun har gjort tidligere om hun skal få suksess. Slik Marit trener nå har hun ikke sjanse til å bli verdens beste skiløper.
Kun blant de tre-fire beste, mener Samdal.

(©NTB)