Hopp til innhold

Skremt av andpusten mann

Et kvinnelig vitne som bor i nærheten av drapsstedet på Heimdal, fortalte i retten at hun ble skremt av en mann drapsnatten i fjor.

Rettsbygning heimdalsdrapet
Foto: Erland Knutsen / NRK

To kvinner, som begge bor i et boligområde ikke langt fra Ringvålveien og drapsstedet, fortalte i retten tirsdag at de begge hadde sett en mannlig person i nabolaget drapsnatten i august i fjor.

Det ene av vitnene fortalte at hun ble redd av en andpusten mann, mens det andre vitnet fortalte at hun også hadde hørt skudd den aktuelle kvelden.

Ble redd

Det første vitnet fortalte at hun var ute på verandaen for å røyke da hun hørte en person komme gående.

Hun beskriver personen som så andpusten at hun ble redd og trakk seg tilbake, og at hun observerte vedkommende gjennom sprinklene på verandaen.

- Jeg så en mann som kom gående, ikke altfor fort, men jeg la merke til han fordi han var usedvanlig andpusten, jeg ble litt redd, sa kvinnen.

Hun beskrev han videre som kraftig og rundt 1.80 cm høy.

- Han hadde svart skinnjakke og svarte bukser, svarte sko og svart t-skjorte. Han var skallete oppå og hadde litt hår bak, jeg så ikke noe skjegg, var kvinnens beskrivelse.

Dette fremgår også av fantomtegningen retten får framvist, som er laget på bakgrunn av kvinnens beskrivelser.

Hørte skudd

Det andre kvinnelige vitnet som bor i området, og ikke langt fra den andre kvinnen som så mannen, forklarte i retten at hun hørte flere skudd en gang etter midnatt 23. august.

- Jeg hørte mange skudd, vet ikke hvor mange, jeg trodde lyden kom fra Kattem, sa kvinnen.

Kvinnen oppholdt seg da på en platting utenfor huset sitt. Hun fortalte i retten at hun gikk inn og pusset tennene før hun gikk ut igjen ikke lenge etter. hun kan ikke stadfeste hvor lenge etter.

- Jeg så en person komme gående nedover veien.

- Var det noe spesielt som gjorde at du la merke til vedkommende? spør aktor Bjørn Soknes.

- Han så litt stresset ut, han gikk kjapt og vinglet med hendene, svarte kvinnen.

Hun beskriver mannen hun så som kraftig og pløsete, og at han hadde mørke klær.

Uavhengig av fantomtegningen det andre kvinnelige vitnet bidro til, laget politiet også en tegning på bakgrunn av denne kvinnens beskrivelser.