Skolevolden på Charlottenlund: – Tiltalte fortjener fengsel

Onsdag starter rettssaken etter voldsepisoden på Charlottenlund videregående i april, der en 20 år gammel elev brutalt ble banket opp. Fornærmede mener tiltalte må i fengsel.

voldsoffer

Voldsofferet pådro seg nesebrudd, hjernerystelse og et kraftig blødende kutt. Nå ser han frem til å bli ferdig med saken, men ønsker først at tiltalte får fengselsstraff.

Foto: Grete Thobroe / NRK

Voldsepisoden på en av de største videregående skolene i Trondheim fikk mye oppmerksomhet, etter at kamerater av tiltalte filmet episoden og delte den i sosiale medier. Flere hundre tusen har sett videoen, og personen som gjorde opptaket har tidligere fått et forelegg på 12000 kroner.

Banket til blods

Sakens fornærmede ble sparket i ansiktet og slått med knyttneve rett over tinningen. Han ble med det påført et kraftig blødende kutt, hjernerystelse og nesebrudd. Voldsutøvelsen fant sted i en av skolens garderober. NRK publiserte en kort snutt av voldsvideoen i en sladdet versjon.

20-åringen som ble banket til blods ser frem til å bli ferdig med saken, men håper den tiltalte får en straff som fortjent.

– Jeg synes han fortjener fengsel. Såpass har han dumma seg ut. Og med tanke på at han har flere voldssaker på seg så bør han få en god straff, mener han.

Tiltalt for flere voldshendelser

Den tiltalte 18-åringen er fire ganger tidligere anmeldt for vold. I tillegg sitter politiet på ytterligere to voldsvideoer der han fremstår som gjerningsmann. Til sammen er han tiltalt for fem ulike voldshendelser, og brudd på tre punkter i straffeloven.

Det er satt av to dager til saken i Sør-Trøndelag tingrett. Fornærmede har varige mén etter hendelsen.

– Jeg har brusk etter kuttet og jeg har noen merker etter volden. Jeg har minner og tanker om det, så det har jo påvirket meg, sier 20-åringen.