NRK Meny
Normal

Skoleleder dømt til halvannet år i fengsel for seksuelle overgrep mot 8-åring

Høyesterett skjerpet straffen fra lagmannsretten og dømte den tidligere skolelederen fra Nord-Trøndelag til ett år og seks måneder ubetinget fengsel for seksuelle overgrep mot ei åtte år gammel jente.

Høyesterett

Skolelederen ble dømt til ett år i fengsel i lagmannsretten. Høyesterett skjerpet straffen til ett år og seks måneder.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Høyesterett behandlet saken mot den tidligere skolelederen i forrige uke.

Fire av de fem dommerne i Høyesterett kom til at ett år og seks måneders ubetinget fengsel er en passende straff for skolelederen fra Namdalen i Nord-Trøndelag, skriver Namdalsavisa.

Den siste dommeren mente aktors påstand om to år og tre måneders fengsel måtte tas til følge, ifølge avisa.

Overnattet i samme seng som mor og datter

Skolelederen er dømt for å ha begått overgrep mot ei åtte år gammel jente hjemme hos jenta i januar i 2016. Han var på det tidspunktet venn med jentas mor, og overnattet i samme seng som mor og datter.

Under rettssaken kom det fram at både tiltalte og jentas mor var beruset da overgrepet fant sted. Det ble også bekreftet av jenta selv i dommeravhøret som tingretten fikk se.

– Han ville kose med meg, men jeg syntes det var ekkelt, forklarte jenta i avhøret.

Den dømte mannen i 50-årene hadde en sentral lederstilling i skoleverket, og har også tidligere vært rektor ved den samme skolen som jenta går på.

Skjerpet straffen fra lagmannsretten

Den tidligere skolelederen ble først dømt til 16 måneders fengsel og til å betale 120.000 kroner i erstatning til jenta i Namdal tingrett i august i fjor. Dommen ble anket av skolelederens forsvarer.

Frostating lagmannsrett behandlet saken i januar i år, og reduserte straffen til ett års fengsel. Lagmannsretten reduserte også erstatningen til 75.000 kroner.

Påtalemyndigheten mente straffen var for mild og anket til Høyesterett. Påtalemyndigheten ville også prøve saken på bakgrunn i skjerpelser i straffeloven når det gjelder seksuelle overgrep mot barn. Dommen fra Høyesterett er endelig og kan ikke ankes.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.