Skole fant 120.000 kroner i en gammel safe

Rektoren ved Levanger ungdomsskole fikk en hyggelig overraskelse da hun ryddet i et gammelt pengeskap. Nå kan elevene glede seg over nye kanoer.

Bjørg Tørresdal

Rektor Bjørg Tørresdal fikk seg litt av en overraskelse da hun ryddet i et gammelt pengeskap.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Det var planlagt å rydde, og vi visste at vi hadde noen rester liggende. Men at det var så mye penger hadde jeg ikke trodd, sier rektor Bjørg Tørresdal til NRK.

Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken.

Den nye ungdomsskolen i Levanger har i høst flyttet fra Frol til Røstad. Nå kan elevene glede seg over mer nytt utstyr i tillegg til en splitter ny skole.

– Vi ønsker aktive elever og dette med mangel på kanoer har alltid vært et problem. Det er dyrt og vanskelig å leie. Nå har elevene gode kanoer i tillegg til ekstrautstyret vi hadde råd til å kjøpe inn. Det hjelper veldig når vi skal på skoleturer.

– Fort gjort

I det gamle pengeskapet var det flere konfolutter med mynter og løse penger. Hun forstår at det kan virke merkelig at de hadde så mye penger uten å være klar over det.

– Det er ganske fort gjort. Gamle rester fra ting som for eksempel skoleball og loddsalg blir liggende. Klasser slutter og det kommer nye kontaktpersoner. Ikke så mange har hatt adgang til safen heller. Det er jo veldig gammeldags å oppbevare penger på denne måten.

Pengeskap

Det kan være lurt å sjekke gamle pengeskap

Foto: NRK

Nå har de brukt de eierløse pengene på noe som vil gagne skolen på en positiv måte.

– Det var mye forskjellig vi hadde lyst til å kjøpe inn, men dette med kanoer var et sterkt forankret ønske også hos elevene. Så da ble det sånn. Det er gøy at vi kan gi elevene dette.

Anbefaler folk å rydde i safene sine

Tørresdal kan forsikre om at det nå er slutt på å bruke konvolutter med mynter.

– Vi har helt andre og moderne ordninger nå. Pengeskapet er gitt bort. Heretter blir det penger på en bankkonto, ler rektoren.

Hun anbefaler andre som har pengeskap stående om å ta en kikk.

– Vi har ihvertfall veldig god erfaring med det, avslutter Tørresdal.