Skogn-ansatte bekymret

Ansatte ved Norske Skog på Skogn er bekymret etter at konsernledelsen varsler nye innsparingstiltak.

Norske Skog Skogn
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Norske Skog tjener for lite penger på grunn av overproduksjon og lave priser. I ettermiddag ble de ansatte ved Norske Skog på Skogn orientert om situasjonen. Hovedtillitsvalgt Ketil Bakkan forstår at det kan bli nødvendig med tiltak.

- Selskapet tjener ikke noe særlig med penger og da må man vurdere tiltak for å rette på det, sier Bakkan til NRK Trøndelag.

Analyserer produksjonen

Overskuddet i konsernet er på 221 millioner kroner etter skatt i tredje kvartal, noe ledelsen i selskapet mener er alt for dårlig.

Nye nedskjæringer kan også ramme fabrikken på Fiborgtangen.

- Jeg vil i dag ikke utelukke noe, vi må ta oss tid til denne analysen som vi skal gjøre på samtlige papirmaskiner. Vi skal se på muligheten for å ombygging til produksjon av andre papirtyper, men også permanente stengninger, sier kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie.

Utelukker ikke stenging

Kommunikasjonsdirektøren utelukker ikkke at en av de tre papirfabrikkene til Norske Skog i Norge kan bli stengt. Det er allerede bestemt at produksjonen av avispapir skal kuttes betydelig neste år.

Ketil Bakkan har tro på framtida for fabrikken i Levanger.

- Med det vi på Skogn leverer av kvalitet på produktet og økonomiske resultater er det all grunn til å tro at vi skal være blant dem som leverer i framtida, sier Ketil Bakkan.

I løpet av første halvdel av neste år blir det klart hvilke innsparingstiltak som skal gjennomføres i Norske Skog.

 

Video fra Trøndelag

Arbeidet med å redde den sterkt utryddingstrua fjellreven, bærer frukter. Bestanden i Skandinavia er tredobla på ti år, men fortsatt må revene ha hjelp.
Åpen dag hos RBK på Lerkendal
Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.