NRK Meny
Normal

Skogbrann blusset opp igjen

Brannvesenet driver fortsatt med etterslukking i forbindelse med skogbrannen på Ausetvatnet i Stjørdal tirsdag ettermiddag.

Brann i Stjørdal

Brannvesen og Sivilforsvar er fortsatt til stede ved Ausetvatnet i Stjørdal. Dette bildet ble tatt i forbindelse med slukkingsarbeidet i går.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

Skogbrannen på Ausetvatnet startet ved at et bål kom ute av kontroll. I løpet av natten har sterk vind i området ført til at brannen har blusset opp på enkelte plasser.

– Vinden gjør det lett for glørne å blusse opp igjen. Men det er ikke snakk om store oppblussinger, sier brannsjef i Stjørdal, Bjørn Rønning, til NRK.

Går over med varmekamera

Brannsjef

Brannsjef i Stjørdal, Bjørn Rønning, sier det er lite sannsynlig at brannen vil blusse opp igjen, men at de vil holde vakt utover dagen.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Brannvesenet og Sivilforsvaret er på stedet for å drive etterslukkingsarbeid.

Nå går de over hele området. Vi bruker et IR-kamera, varmekamera, for å finne de varme punktene i terrenget. Vi må gjøre dette arbeidet manuelt for å få vannet på de riktige plassene, forteller Rønning.

Mannskap fra Sivilforsvaret og brannvesenet har holdt vakt i området i hele natt.

– De har gått over området så godt det lar seg gjøre. Dette er et gaupeterreng, noe som gjør det veldig vanskelig å bevege seg i mørket, sier Bjørn Rønning.

Tørt i marka

Sterk vind og vanskelige forhold gjorde slukkearbeidet i går vanskelig. Brannsjefen håper at området skal være klarert for ytterligere brannfare i løpet av dagen.

– Det er et terreng det er vanskelig å bevege seg i, så vi må tenke på sikkerheten til mannskapet. Men i løpet av dagen så regner jeg med at vi skal ha fått gått over området såpass slik at det vil være lite sannsynlig at brannen blusser opp igjen. Men sikker kan man aldri være når det er så tørt som det er i marka. Så vi skal ha folk der så lenge det er nødvendig, forteller Rønning.