NRK Meny
Normal

Løftet så hendene revnet

Richard Skog fra Trondheim kjemper om å bli verdens sterkeste mann i Sør-Afrika. I dag fikk han ødelagt fem træler i hendene.

Richard Skog vil bli verdens sterkeste mann.

Richard Skog ble skadet i Sør-Afrika onsdag der det konkurreres om å bli sterkest i verden.

Foto: Eivind Aabakken

Trondheims-mannen ble kåret til Norges sterkeste mann tidligere i år. Fredag reiste han til Sør-Afrika for å delta i konkurransen om å bli den sterkeste mannen i verden.

Skadet i hendene

Men på den aller første øvelsen revnet flere træler i hendene.

Richard skulle løfte 160 kilo i hver hånd og bære dette så fort som mulig i 40 meter fram og tilbake.

- Han revnet inni hendene. To træler ble revet opp i den ene hånda og tre i den andre. Det ble mye blod, forteller samboer Silje Solø. Likevel kom han inn på en fjerde plass.

Richard Skog.

Richard Skog ble skadet onsdag.

Foto: Eivind Aabakken

Ved godt mot

Etter skaden han har fått i begge hendene i dag er han ved godt mot, forteller Silje Solø. I morgen er det to nye greps-øvelser i konkurransen om å bli sterkest i verden i Sør-Afrika.

- Han er i superbra form. Det er dumt hvis dette skal ødelegge for han, sier Silje.

Norges sterkeste

Richard Skog fra Trondheim har løftet vekter siden han var 15 år. Han har vært Norges sterkeste mann to ganger i 2009 og 2010.

Øvelsene i konkurranse minner om godt gammelt gårdsarbeid. Uhåndterlige og svært tunge gjenstander løftes, slepes og bæres. Kondisjon og høy smerteterskel må til i en sport som dette.

- Nasjonalt er jeg uten tvil den sterkeste nå, og det er ingen som tar meg i Norge. Internasjonalt er nivået mye høyere, sa han like før han dro til Sør-Afrika.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.