NRK Meny
Normal

Vegard Haukø Sklett gleder seg til viktig skiflygingstest

Sju nordmenn reiser til helgens verdenscuprenn i Kulm.

Vegard Haukø Sklett

Vegard Haukø Sklett i Bergiselbakken i Innsbruck under Hoppuka.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

– Det blir spennende, jeg gleder meg. Etter ei lang hoppuke skal det bli ekstra artig å få fløyet litt lenger, sier Vegar Haukø Sklett til NRK.

Første viktige test

Sammen med resten av den norske troppen deltar han i helgens verdenscuprenn i skiflygingsbakken i Kulm i Østerrike (se faktaboks).

– Dette blir første viktige skiflygingstest i årets sesong. Vi har utøvere i troppen som ikke har prestert godt nok ennå i vinter i Bjørn Einar og Johan, men som vi håper kan vise hva de er gode for i skiflyging, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

VM på hjemmebane

I februar er det VM i skiflyging i Vikersund. Vegard Haukø Sklett regner med at helgens konkurranse vil gi en pekepinn på hvordan han ligger an fram mot mesterskapet.

– Gjør en det bra der er det sikkert lettere å komme seg inn til VM, men jeg tenker ikke mer på det enn jeg må. Jeg tar ett hopprenn av gangen og konsentrerer meg om arbeidsoppgavene mine, får jeg til dem kan det bli bra og da kan det bli VM. Vi får se.

– Men du har ambisjoner om å hoppe i Vikersund?

– Jeg har det, jeg kan ikke si noe annet. Men jeg kan ikke ha fokus på akkurat det nå, det er fortsatt noen hopprenn før den tid og en jobb som må gjøres. Det viktigste for meg nå er neste renn og neste mulighet, sier Vegard Haukø Sklett.

Kan være sårbare

Ifølge Clas Brede Bråthen er bare en av hopperne fra fjorårets VM-lag i akseptabel form, nemlig Anders Bardal. Det kan gjøre troppen sårbar.

– Samtidig blir det interessant å se de andre lovende ungguttene med relativt liten erfaring fra skiflyging. Rune (Velta), Atle, Vegard og Kenneth er inne i en periode hvor de hopper godt på ski, og det blir spennende å se hva de få til i Kulm, sier hoppsjefen til NTB.

Trønderne Bardal og Sklett bruker uken på forberedelser i Granåsen, resten av troppen skal trene i Holmenkollen.