Normal

Skjøthaug ble verdensmester

Marianne Skjøthaug vant F400-klassen i Femundløpet søndag.

Marianne Skjøthaug

JUBEL: Marianne Skjøthaug etter målgang.

Foto: Kjell O. Brun / Femundløpet

– Dette er så sinnsykt gøy, sier den ferske verdensmesteren Marianne Skjøthaug.

Hun gikk over mål søndag formiddag etter å ha brukt drøyt seks timer på turen fra Tolga.

I den korte utgaven av Femundløpet ble Elisabeth Edland nummer to og Ole Wingren nummer tre.

Så holdelykter bak seg

Marianne Skjøthaug, som er fra Alta, trodde hele tiden at hun ville bli innhentet av de som jaget bak.

– Jeg turte aldri å ta seieren på forskudd. Selv om jeg dro først fra Tolga var jeg kjempenervøs for at noen skulle komme å ta meg igjen, sier hun.

Et sted på etappen trodde hun at hun så hodelykter bak seg i løypa og da snakket hun for første gang litt strengt til bikkjene.

– Ikke noe mer pissing i oppoverbakke nå, dette skal vi vinne, sa jeg til dem. Og da jeg var et lite stykke fra mål klarte jeg endelig å slappe av. Da måtte det et uhell til for at jeg ikke skulle vinne.

(Saken fortsetter under bildet)

Marianne Skjøthaug

Marianne Skjøthaug er svært fornøyd med hundespannet. Tispa Tyv skal antagelig også være med på Finnmarksløpet senere i vinter.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Roser hundene

Skjøthaug forteller at hun har jobbet målbevisst i over ett år mot Femundløpet og etter seieren var det hundene som fikk mest skryt.

– De har vært utrolig flinke, sier hun mens hun klør en av førerhundene, tispa Tyv, i nakken. Hun blir mest sannsynlig også å finne når Skjøthaug senere i år starter i Finnmarksløpet.

– Det er en vanvittig deilig seier. Jeg har alltid visst at jeg har gode hunder, og når de nå klarer å vise seg så godt fram, og atpåtil under VM, ja da er det fantastisk gøy, sier hun.