Hopp til innhold

Skjøt liten hannbjørn i Røros

Den skadeskutte hannbjørnen i Røros ble avlivet litt før klokka 07.00 torsdag. Da hadde jaktlaget lett etter dyret siden i 02-tida.

Bjørnejakt på Røros

Bjørnen ble skutt like før klokka 0700 torsdag morgen. Her bæres den bort av jaktlaget ved Øversjøen.

Foto: Nils Kåre Nesvold/Nea Radio

Politihelikopter på Røros

Et helikopter med varmesøkende kamera deltok i letingen etter bjørnen på Røros.

Foto: Nils Kåre Nesvold/Nea Radio

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag ga onsdag kveld fellingstillatelse på en bjørn i området etter tap av sau, og jaktlaget som var ute i natt skjøt etter dyret i 02-tida. Men de klarte ikke da å ta livet av bjørnen.

Ettersøk

– Vi fikk melding om dette i 03.50-tida fra jegerne som hadde skutt på en bjørn. De meldte fra at de sannsynligvis hadde skadeskutt dyret, forteller operasjonsleder Stig Roger Olsen hos politiet til NRK.

Det ble da satt inn et helikopter med varmesøkende kamera i jakten på bjørnen nord i Røros kommune. De klarte å lokalisere dyret, og ledet jegerne fram til bjørnen.

Fant kadavre

– Vi felte bjørnen i 07-tida etter at vi fant flere sauekadavre i natt. Vi måtte også avlive to sauer som var skadd av bjørnen, forteller fellingsleder Hans Iver Kojedal til Nea Radio.

Hans Iver Kojedal

Hans Iver Kojedal ledet jaktlaget som skjøt bjørnen like før klokka 07.00 torsdag.

Foto: Nils Kåre Nesvold/Nea Radio

Kojedal opplyser at det dreier seg om en liten hannbjørn som har gjort stor skade i saueflokken.

– Den var nok på leting etter nye trakter og dessverre har den angrepet sau uten å avlive dem. Det er ikke moro å finne sauer med avrevet jur og opprevet bryst, forteller Kojedal.

Sendte ut SMS

Til sammen ni menn deltok i jakten på hannbjørnen ved Øversjøen i Røros kommune natt til torsdag.

Politiet fryktet den skadeskutte bjørnen kunne være farlig for mennesker, og sendte ut tekstmeldinger til alle hytteeierne i området om dette i morgentimene.

– Brannvesenet ble også involvert og de kjørte langs fylkesveg 705 for å se etter bjørnen, forteller operasjonsleder Stig Roger Olsen til NRK.

Øversjøen Røros

Siste fra Trøndelag

Alf Skille

Mandagens Midtnytt er ved Alf Skille

Mandagens Midtnytt er ved Alf Skille