Skjerpet straffen for familievold

Frostating lagmannsrett skjerpet straffen for en 33 år gammel mann fra Nord-Trøndelag, som er dømt for familievold.

Frostating lagmannsrett

En 33 år gammel mann er dømt til fengsel i tre år og to måneder for grov familievold mot sin tidligere kone og to barn.

Foto: Tor Beisvåg

Lagmannsretten har nå dømt mannen til fengsel i tre år og to måneder for gjentatt vold mot sin tidligere kone og to av hennes tre barn.

11 måneder mer

I Namdal tingrett ble mannen i mai dømt til fengsel i to år og tre måneder, men lagmannsretten mener familievolden var så ekstrem at mannen fikk 11 måneder lenger straff.

Så seint som i 2009 ble mannen også dømt for vold mot kona og de to barna. Men etter at han slapp ut av fengsel i 2010, fortsatte voldshandlingene mot familien.

Dette pågikk helt til han på nytt ble arrestert i november i 2011.

Veivet med armene

I retten har mannen som opprinnelig kommer fra Iran, forklart at kvinnens blåmerker skyldtes at han veivet med armene i søvne på grunn av mareritt. Mareritt som han hevder kommer av at han skal ha blitt utsatt for tortur i hjemlandet.

Rundt 20 vitner forklarte seg om familievolden i lagmannsretten, og mannen ble ikke trodd.

Det spesielle i saken, er at kona lenge har forsvart mannen mot anklagene som er rettet mot han. Dette til tross for at han nå er dømt for å ha slått, sparket, svidd henne med sigarettglo og tatt kvelertak på henne.

Nå må 33-åringen betale sin tidligere kone 70.000 kroner i erstatning. Han må også betale de to barna erstatning på 70.000 og 50.000 kroner.