NRK Meny
Normal

– En to kilometer lang front av flammer

For to timer siden håpet redningsmannskapene på å stoppe brannen for godt. Nå har den blussa opp igjen.

Bilder fra Forsvaret viser omfanget av storbrannen i Flatanger.

Flammene i Flatanger er i ferd med å møte en branngate.

Istedet for å lykkes med å stoppe brannen, har den blussa opp med ny styrke. Det bekrefter innsatsleder hos politiet Morten Heggdal, hos politiet i Nord-Trøndelag til NRK.

– Branen har utvikla seg negativt fra å være en liten gjenstående brann til å blusse opp igjen til en lang front på oppimot to kilometer, sier Heggdal.

– Hva tenker du om situasjonen nå?

– Den er såpass alvorlig at nå blir det bare å la mange områder få brenne vekk. Også må vi konsentere oss om å berge de bygningene som står i fare, samt å hindre at brannen sprer seg ut fra halvøya, sier Heggdal.

– Det er fort gjort å miste kontrollen

For omtrent to timer siden sa Hegdal til NRK at brannslokkinga hadde gått inn i en helt avgjørende fase.

– Brannen må ikke gå videre, da vil den komme ut i rett terreng med mye brennbart materiale. Da er det fort gjort å miste kontrollen, sier innsatsleder for politiet i Nord-Trøndelag, Morten Heggdal til NRK.

Politiet fokuserte da på det smaleste punktet på halvøya som står i brann. Det er i dag brukt store ressurser på å bløtlegge området, i håp om å stanse flammenes videre ferd.

– Vinden jobber med oss i dette området, så vi tror det skal være mulig å stoppe brannen her. Men det er store utfordringer. På tross av motvind jobber brannen seg framover med mange meter i minuttet, sier Heggdal.

Brannmannskapene har nå visuell kontakt med brannen fra branngata.

– Det er mange timer siden vi begynte å bløtlegge området for å stenge brannen inne på halvøya. Det er laget en 1 km brei gate, sier innsatsleder Morten Heggdal.

– Det er kraftig vind

Politiadvokat Trude Skogen hos politiet i Nord-Trøndelag sier det fortsatt er snakk om et utfordrende arbeid.

– Man jobber mot at brannen ikke skal spre seg over branngata. Det er gjør vi såklart for å unngå at det brenner videre innover. Det er jo tørt. Brannen er fortsatt ikke slukka og det er kraftig vind, sier Skogen.

Brann Flatanger

Brannvesenet jobber på spreng for å hindre flammene til å spre seg videre.

Foto: Ove Magne Ribsskog, Flatangernytt.no
Brann Flatanger

Brannen i Flatanger foregår på mange steder. Den største vil i kveld møte brannmannskapenes branngate. Dette bildet er fra tidligere i dag.

Foto: Tariq Alisubh