NRK Meny
Normal

Skjebnetime for Granåsen

Mye står på spill for helgas verdenscup i Granåsen.

Håvard Lie i Granåsen under VM i 1997
Foto: Johansen, Erik / Scanpix

Leder Stig Haugen satser på 10 000 besøkende, og ingenting kan gå galt i helga hvis Granåsen skal få lov til å arrangere flere verdenscuprenn.

 Arrangørene i Granåsen har tidligere fått kritikk for å ha fraktet kunstsnø til Trondheim fra Røros og det har vært problemer med utstyret som skulle sikre perfekte forhold i tilløpet i hoppbakken.

Nå forsikrer leder for organisasjonskomiteen for verdenscupen i Granåsen, Stig Haugen at det meste er under kontroll.

-Så langt vi kan, så har vi det klart nå. Men med et sånt prosjekt vil det bestandig dukke opp utfordringer underveis som vi må ta på strak arm, sier han.

Fine forhold

 

Stig Haugen i Verdenscup Granåsen

Leder Stig Haugen i Verdenscup Granåsen.

Foto: Ida Sem Fossvik / NRK

Tidligere i uka ble det klart at roboten som skulle sørge for perfekt spor i hoppbakken ikke passet i sporet og måtte sendes tilbake til Tyskland for justeringer.

-Maskina var for trang for sporet, men nå er det bearbeidet manuelt. Jeg snakket med flere innen de ulike landslagene i hopp i går og de var veldig fornøyde med forholdene, sier Haugen.

Han innrømmer at de har brukt natta for å få sporet ferdig preparert og klart til konkurransen.

10.000 besøkende

Arrangørene har også lagt ned masse arbeid for å få folk til tribunene under rennene. Haugen regner med at 10.000 vil finne veien til Granåsen i løpet av helga.

-Vi har kjørt massive kampanjer og jeg tror ikke det har gått noen hus forbi at det er verdenscup i Granåsen i helga.

I tillegg har vi et variert tilbud til publikum, med lavvoleir der folk kan komme og varme seg og kose seg, sier han.

Prikkfritt arrangement

Haugen  innrømmer at de er avhengige av å ha et helt prikkfritt arrangement for å kunne sikre fremtidige renn i Granåsen.

-For at vi skal kunne bevise at vi er verdige å ha slike arrangement, må det være teknisk veldig godt gjennomført ettersom rennene sendes på TV i mange land både i Europa, USA og Canada, sier han.