Skjebnedag for Rock City

I dag skal politikerne i Namsos avgjøre om selskapet skal slås konkurs eller ikke. Uansett hvilket valg som tas, må kommunen betale regningene i mange år framover.

Rock City

Rock City i Namsos skulle bli det nasjonale ressurssenteret og bransjesenteret for pop og rock i Norge. Senteret ble åpnet med brask og bram 11. november i 2011 med legendene fra Prudence på scenen og fire statsråder til stede.

Foto: Kjartan Trana / NRK
Kjersti Tommelstad

Kjersti Tommelstad tror Namsos kommune vil ta over Rock City.

Foto: Namsos kommune

– Det er ett skritt for å få ryddet på plass slik at vi får en løsning som kan håndteres på et mer langsiktig perspektiv istedenfor disse dag-til-dag beslutningene som de siste månedene har vært preget av, sier varaordfører i Namsos, Kjersti Tommelstad (SV).

Rock City i Namsos skulle bli det nasjonale ressurssenteret og bransjesenteret for pop og rock i Norge. Ett år senere skjønner ikke musikkbransjen helt vitsen med senteret, og Rock City sliter med underskudd og økonomisk rot.

Må betale uansett

Selskapet hadde i fjor et underskudd på 10 millioner kroner og klarte ikke å betale husleie til Namsos kommune og åtte av 13 ansatte er sagt opp.

Namsos kommune har garantert for både husleieavtale og lån i 20 år fremover. Nå vil politikerne overta styringen av selskapet og bruker 3,7 millioner kroner på å kjøpe aksjene i Rock City.

Tommelstad tror Namsos kommune vil gå inn for å redde Rock City.

– Per dags dato tror jeg det er det. Jeg tror det kun er Frp som tydelig har signalisert at de ikke vil føre Rock City videre. De andre signaliserer ulike løsninger, sier Tommelstad.

Trøndersk museum tar trolig over

– Vi tenker at det må restruktureres. Vi må også finne ut hva som svarer til de ulike beskrivelsene om hva et museum skal være også må vi tenke nye løsninger, sier Tommelstad.

Hun tror den beste løsningen er at et museum i Trøndelag etter hvert tar over driften av opplevelsessenteret.

– Ja, det tror jeg er den beste løsningen, men da må vi først inn å rydde både på økonomi og struktur, sier varaordføreren.

Men uansett hva som skjer i dag, må Namsos kommune betale regningene som kommer i lang tid fremover.

Video fra Trøndelag

Åpen dag hos RBK på Lerkendal
Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes