Skistjerner klare for løpefest

Både Marit Bjørgen, Eldar Rønning og Petter Northug deltar i St. Olavsloppet som starter onsdag.

Eldar Rønning

Eldar Rønning gleder seg til St. Olavsloppet.

Foto: Andersen, Kristoffer Øverli / SCANPIX

– Jeg gleder meg! St. Olavsloppet er en lang, fin tradisjon for oss skiløpere der vi kan måle oss litt mot løperne og mot oss selv. Det er en sosial happening med mye hard trening, forteller Eldar Rønning til NRK.

– Hvordan er formen din på denne tida av året ?

– Løpeformen kan være ganske bra på denne tida. Planen er å løpe tre etapper, så da vil det vise seg hvordan formen er, sier langrennsstjerna.

Rekordmange lag

St. Olavsloppet starter i Trondheim og avsluttes i Østersund. Arrangørene regner med at rundt 4700 løpere kommer til å delta i stafetten som går over fire dager.

– Vi har en økning på ca. ti prosent i antall lag, forteller en fornøyd leder for St. Olavsloppet, Øystein Lunnan.

Stafetten som starter onsdag har hatt størst økning i mosjonsklassen. Når det gjelder konkurranseklassen er det færre som stiller i år enn i fjor.


– Der er det foreølpig bare fem lag. Vi hadde sju i fjor, og vi må jobbe litt hardere for å få flere neste år igjen, sier Lunnan.

Han er fornøyd med at Rønning og andre idrettsstjerner deltar.

– Vi er veldig glade for at St. Olavsloppet er et attraktivt tilbud for skiløpere og andre som liker å konkurrere om sommeren. Det synes vi er veldig artig, sier Lunnan.

Tar det som trening

Rønning representerer Skogn IL og forteller at laget har blitt noe svekket på grunn av sykdom og forfall. Men seier er ikke det viktigste for langrennsløperen.

– Jeg tror kanskje vi kommer til å kjempe om en andre- eller tredjeplass. Det viktigste for min del er å løpe og få noen harde økter, så får vi se hvor langt oppe vi kommer, sier han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.