NRK Meny
Normal

Klare for å skrive VM-søknad

– Det har vært ei bra helg for Trondheim og trønderidretten, sier Tove Moe Dyrhaug som er styremedlem i Norges Skiforbund. Arbeidet med Trondheims VM-søknad starter i august.

Granåsen skistadion

Et eventuelt VM i 2021 vil være med på å videreutvikle Granåsen, sier ordfører Rita Ottervik

Foto: Stein Roar Leite / NRK

rita ottervik ordfører

Rita Ottervik ønsker seg en ny folkefest i 2021.

Foto: Melgård, Ole Morten / NTB scanpix
RBK

Tove Moe Dyrhaug tror mange har gode minner fra ski-VM i 1997.

Foto: Rune Petter Ness

– Trøndelag er en idrettslandsdel, skiidretten står sterkt i Trøndelag. Vi har et flott anlegg i Granåsen i dag, men det må videreutvikles. Vi trenger et VM til å sette Trondheim på kartet, sier Ordfører i Trondheim Rita Ottervik.

Ordføreren valgte helgens møte på Skitinget fremfor Arbeiderpartiets landsmøte. Dette gjorde hun for å fremme Trondheim som kandidat til å arrangere ski-VM i 2021. Skal man tro Tove Moe Dyrhaug sjarmerte Ottervik flere av deltakerne på møtet.

Arbeidet med en VM-søknad starter i August.

– Det første som skjer nå er at vi skal sette oss ned med skiforbundet for å legge en slagplan for hvordan vi skal få fram en søknad.

Innen mai neste år blir den offisielle henvendelsen til det internasjonale skiforbundet sendt. Ottervik forteller at de vil benytte alle anledninger på ulike FIS-arrangementer til å markedsføre Trondheim som VM-arrangør.

Ønsker ny folkefest

Tove Moe Dyrhaug som er styremedlem i Norges Skiforbund er også fornøyd med helgens møte.

– Alle husker VM i 1997 og hvilken folkefest det var. Dyrhaug legger til at et VM i Trondheim er noe mange vil nyte godt av, også etter at VM er over.

– En politiker uttalte at det kan være smart å legge VM til Trondheim fordi det gir de fleste norske utøverne mulighet til å bo hjemme, forteller en lattermild Dyrhaug.

– Får vi VM-statusen og søkerstatusen, får vi også økt statstilskudd, sier Ottervik
Motivasjonen er også å få et statstilskudd for å få utviklet Granåsen videre.