NRK Meny

Skeptisk til sammenslåing av trønderske skikretser

Idrettskretsene i Nord- og Sør-Trøndelag slår seg sammen fra årsskiftet, men ikke alle særidrettene er like begeistret.

Sør/Nord

– Som representant for 78 klubber i en skikrets som følger fylkesgrensene ser vi utfordringen både geografisk, men også rundt det å føle tilhørighet, sier Siv Jørgensen i Nord-Trøndelag skikrets.

– Prosessen har kanskje gått litt fort, og på andre vilkår enn det vi var med på, sier Siv Jørgensen i Nord-Trøndelag skikrets.

Hun forteller at de trenger mer tid på å sette seg inn i hvilke konsekvenser en sammenslåing med skikretsen i sør vil gi.

– For oss er det viktig å bremse prosessen litt, slik at vi får ta del i den, sier Jørgensen.

Lange distanser

Siv Jørgensen

– Vi opplever at ting gjør fortere enn vi hadde tenkt, sier leder i Nord-Trøndelag skikrets Siv Jørgensen.

Trøndelag fotballkrets er allerede sammenslått. Hver uke har ulike kretslag trening i Abrahallen i Malvik. Barn ned i 13–14 års alderen kjører fra Lierne i nord, til Frøya i sør, for å trene sammen. Jørgensen mener distansene er lange nok, slik de er i dag.

– Som representant for 78 klubber i en skikrets som følger fylkesgrensene ser vi utfordringen både geografisk, men også rundt det å føle tilhørighet, sier Jørgensen.

Ingen tvang for særidrettene

Kjell Bjarne Helland fungerer som administrativ leder av Sør-Trøndelag idrettskrets samtidig som han er prosjektleder for sammenslåingsprosessen. Selv om skikretsen i sør er positiv til en sammenslåing, er det ikke gitt at dette skjer.

Kjell Bjarne Helland

Kjell Bjarne Helland blir organisasjonssjef for nye Trøndelag idrettskrets, som vil ha kontorer både i Steinkjer og i Trondheim.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

– Det er ingen krav om at skikretsene må slå seg sammen. Særforbundene bestemmer selv hvordan de velger å løse dette her, sier Helland.

Lyktes med sammenslåing

En annen idrett som har merket positive effekter av en sammenslåing er volleyballforbundet i Trøndelag.

– Vi så muligheter for å effektivisere det administrative arbeidet, og derfor ønsket vi å SLA sammen nord og sør. Nå har vi fått mer tid til å jobbe ut mot klubbene, istedenfor å jobbe dobbelt opp med administrative ting. Vi ser det også at det er lettere å kommunikasjonen i dag enn tidligere. Det er aktiviteter fra Hitra til Lierne, men det er likevel fullt mulig å kommunisere godt, sier Irene Sand, regikonsulent i Norges Volleyballforbund, Region Trøndelag.

.

Video fra Trøndelag

Kurth Fallmyr berga barndomsheimen såvidt, men et område på to og en halv kvadratkilometer er svidd av, og skadene er tydelige i terrenget.
19. mai er det 100 år siden Rosenborg Ballklub så dagens lys. NRK og RBK inviterer til bursdagsfest og folkefest på Lerkendal for HELE NORGES RBK.
Åge Aleksandersen og Arve Tellefsen om «Bilde tå'n Ivers» og den nyinnspilte versjonen til Rosenborgs 100-årsjubileum.