NRK Meny
Normal

Skeptisk til Bodø

Tidligere forsvarssjef er skeptisk til Bodø som flybase. Mener det er ubalanse mellom krav og bevilgninger til forsvaret.

Tidligere forsvarssjef Sigurd Frisvold
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Tidligere forsvarssjef Sigurd Frisvold er skeptisk til forsvarssjefens ønske om å flytte all virksomhet fra Ørland til Bodø

Frisvold mener forsvarsstudien og innstillinga fra Forsvarspolitisk utvalg viser at det er sterk ubalanse mellom krava som stilles til forsvaret og pengene som blir bevilga.

Også dagens forsvarssjef, Sverre Diesen, har økonomien som forklaring når han foreslår nedlegging av tolv baser over hele landet. Frisvold er helt enig med Diesen i at det er umulig å vedta er forsvar man ikke kan finansiere, men han har liten tro på at det er klokt å flytte all virksomhet fra Ørland til Bodø. Både på grunn av kvalitetene ved Ørland hovedflystasjon, og på grunn av begrensningene han tydelig ser i Bodø.

- Det er vanskelig å forstå at man velger å plassere en hovedflyplass for jagerfly midt i en relativt stor by og på en sivil flyplass, sier den tidligere forsvarssjefen.