Hopp til innhold

Skei Grande inviterer samferdselsministeren til Overhalla

Venstreleder Trine Skei Grande mener det nye flytilbudet ved Namsos lufthavn er for dårlig. Nå vil hun at Ketil Solvik-Olsen skal komme til Overhalla for å møte det lokale næringslivet.

Trine Skei Grande

– Rutetilbudet fra april 2017 er eksakt like problematiske som ble fryktet fra lokalt hold og som også vi i Venstre advarte mot i vårt spørsmål den 5. september 2016, skriver Grande i invitasjonen til samferdselsministeren

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Fra 1. april neste år kutter Widerøe ut kveldsflyet fra Værnes til Namsos, i henhold til anbudskriteriene fra Samferdselsdepartementet.

En katastrofe for næringslivet i Namdalen, og det første skritt på veien til å legge ned flyplassen i byen, mener lokale politikere og Morten Stene i Namsos næringsforening.

Stene får støtte fra Trine Skei Grande. Hun mener kuttene i rutetilbudet vil påføre det lokale læringslivet økte kostnader og ulemper. I invitasjonen til statsråden trekker hun fram bedriften Overhalla Betongbygg.

– Overhalla Betongbygg er helt avhengig av et tett samarbeid med eksisterende kunder og et aktivt salgsarbeid overfor nye kunder. For bedrifter som dette er derfor det nye rutetilbudet ved Namsos lufthavn svært negativt, og et tilbud som vil påføre bedriftene betydelige økte kostnader og ulemper, skriver Grande i invitasjonen.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen

Både politikere og media har lenge prøvd å få samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen til å svare på spørsmål om konsekvensene av de nye flyrutene neste år. Mandag svarte han at rutetilbudet var godt nok.

Foto: Louise Samnøy / NRK

– Problematisk

– Rutetilbudet fra april 2017 er eksakt like problematiske som ble fryktet fra lokalt hold og som også vi i Venstre advarte mot i vårt spørsmål den 5. september 2016, skriver Grande.

Solvik-Olsen på sin side mener Widerøes nye rutetilbud til Namsos og Rørvik er godt nok. Men han sier også at rutetilbudet kan endres hvis det viser seg gunstig for operatøren og de reisende.

– Jeg vil som leder i Venstre på det sterkeste oppfordre statsråden til å takke ja til invitasjonen. Forhåpentligvis kan det skje på et tidspunkt hvor også jeg er hjemme i Overhalla, skriver Skei Grande.

Frustrasjon også i Nord-Norge

Og det er ikke bare i Nord-Trøndelag det er stor frustrasjon over Samferdselsdepartementets anbudskriterier og Widerøes nye flyruter. I Finnmark må det nasjonale foretaket Sykehusinnkjøp HF i Vadsø forberede seg på flere hundre tusen kroner i økte reisekostnader.

Fredag ettermiddag opplyste Samferdselsdepartementet til NRK at de ikke har noen planer om å bedre Widerøes rutetilbud på norske kortbaneflyplasser neste år.