Skal undersøke om brua har fått skader

Fagfolk skal nå undersøke eventuelle skader på Raumoldelvbrua på fylkesveg 720 i Verrabotn etter raset onsdag kveld.

Raumoldelva bru Verrabotn

Raset stenger fylkesveg 720 i Verrabotn, og Statens vegvesen vet ennå ikke når vegen kan åpne igjen.

Foto: Borgar Sagbakken/NRK

Dieter Manka

Dieter Manka er seksjonsleder i Statens vegvesen.

Foto: NRK

Mye regn førte til ras og oversvømmelser på fylkesvegen i Verrabotn onsdag, og vegen er nå stengt 4,5 kilometer fra Raumoldan til Moldaunet.

Masser ryddet bort

– Arbeidet med å rydde opp steinmasser i vegbanen startet i 04-tida i natt, og mye av massene er nå ryddet bort, opplyser seksjonsleder Dieter Manka i Statens vegvesen i en pressemelding torsdag formiddag.

Men ved Raumoldelvbru ligger steinmassene tett inntil brua, og fagfolk skal i løpet av dagen undersøke om brua har fått skader. I tillegg er geotekniker på vei til stedet for å vurdere faren for ytterligere ras.

Løse masser

– Vi må vurdere sikkerheten i området før vi kan si noe om når vegen kan åpne igjen. Det tar ikke lang tid å rydde området for steinmasser, men vi må vite at det ikke ligger løse masser i skråningene. Samtidig må vi fjerne masser rundt brua og undersøke at den ikke har blitt skadet, opplyser Manka.

Når det gjelder omkjøring anbefaler Statens vegvesen fylkesveg 193 om Meltingen i Inderøy for østgående trafikk. For vestgående trafikk er det omkjøring via fylkesveg 203 om Sela i Verran.