NRK Meny
Normal

Krimteknikere undersøker brannruinene

FLATANGER/ TRONDHEIM (NRK): Krimteknikere reiser i formiddag ut til det brannherjede området i Flatanger for å starte de første åstedsundersøkelsene.

Flatanger: Bare pipeløpet igjen i Hasvåg

Bare pipeløpet står igjen i et nedbrent hus i Hasvåg. I dag starter granskingen av storbrannen i Flatanger.

Foto: Joakim Halvorsen / NTB scanpix

– To krimteknikere vil så fort som mulig gå inn i området. De vil konsentrerer seg om arnestedet på Uran hvor brannen startet. I tillegg vil tre taktikere gå i gang med avhør av vitner og andre som måtte ha opplysninger om brannen, sier lensmann Nils Roger Duna til NRK.

Kartlegger nedbrente hus

Parallelt med dette vil det også bli startet en nøyaktig gjennomgang av samtlige bygninger i både Hasvåg og Småværet.

– Dette er et omfattende arbeid. Det er mange hytter og fritidsboliger det er snakk om, og området er på 15 kvadratkilometer, sier Duna.

Ifølge brannvesenet har 55 hus gått tapt i brannen som har rammet Flatanger i Nord-Trøndelag. Fire av disse tilhører fastboende. Dette kan ikke lensmannen bekrefte.

– Registreringen og kartleggingene vi nå skal i gang med vil gi oss svar på det.

Leter etter brannårsaken

Det brenner fortatt på flere steder i Flatanger, men situasjonen er for øyeblikket under kontroll. I morgentimene har vinden løyet og bedret forholdene for slukking og redusert faren for spredning.

Politiets hovedteori er at brannen kan ha startet ved at sterk vind fikk kraftledninger til å treffe hverandre slik at de slo gnister. Gnistene herfra kan ha antent det knusktørre gresset.

Les også: Gnister fra kraftledning trolig årsak

– Vi må jobbe bredt, men vi har gode vitneobservasjoner på at det var gnister fra ledningsnettet. Derfor er det viktig for oss å få undersøkt området sammen med sakkyndige fra el-tilsynet, sier Duna til NRK.

Sperrer området

Politiet har nedlagt ferdselsforbud i området og har sperret fylkesvei 492. Det er altså ikke tillatt å oppholde seg i området uten tillatelse fra politiet.

SE BILDESERIE FRA BRANNRUINENE:

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Femte året med spel i år
I over 80 år har Hugos tivoli fra Levanger holdt på. I sommer har en 25-åring overtatt som leder i familiebedriften.