Skal rocke Trondheim med Åge

Enda en gjesteartist er klar for Åge Aleksandersen og Sambandets store konsert i Trondheim. «Trondheimsnatt» skal bli et årlig arrangement på Sverresborg arena og allerede er den britiske legenden Ian Hunter klar.

Stjernekamp

Rita Eriksen vant Stjernekamp på NRK i 2012.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Rita Eriksen er kjent som både soloartist og for sitt lange musikalske samarbeid med broren Frank, i duoen « Eriksen». Nå er hun klar for Åge, og det ser hun frem til.

–Det er overveldende! Dette blir rett og slett et høydepunkt i karrieren min i år.

– Åge en bauta

Hun har vært med i mange år og samarbeidet flere ganger med ulike norske artister. Av hennes mest kjent bidrag er på låten «Tir n'a Noir» med Vamp.

I 2012 vant Rita Eriksen musikkonkurransen «Stjernekamp» på NRK1 hvor norske TV-seere ble kjent med hennes stemme over flere lørdagskvelder. Det å spille med Åge blir noe helt nytt.

–Dette blir stor stas og noe jeg ser fram til. Åge er en bauta, og det å være gjesteartist med han og Sambandet er bare stor stas. Jeg gleder meg veldig, sier Eriksen.

Snart 6000 solgte billetter

Åge Aleksandersen

Høydepunktene har stått i kø for Aleksandersen de siste årene. Nå gleder han seg til å spille med bl. a. Rita Eriksen.

Foto: Ole Petter Klepp / NRK

Ifølge arrangøren Trondheim Concerts sto Eriksen høyt på ønskelista til Åge Aleksandersen. Den 15. august i år vil hun stå side ved side med Aleksandersen og Sambandet på Sverresborg arena.

10 000 billetter er lagt ut for salg og allerede er over halvparten solgt til konserten, som har fått navnet "Trondheimsnatt" etter Aleksandersen sin sang med samme tittel.

– Rita er jo fantastisk flink, og jeg har alltid hatt sansen for henne. Sammen med Sambandet blir det noen vakre øyeblikk, sier Aleksandersen.

– Hunter bestemmer

Ian Hunter

Ian Hunter har en imponerende låtkatalog, og til tross for sin alder (76 år i juni i år) er han stadig på turne.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Hvilke sanger som blir spilt denne augustkvelden er fortsatt ikke bestemt, men Aleksandersen har sendt over ei ønskeliste til Ian Hunter.

–Hunter er en gammel helt, en fantastisk fyr med flotte sanger. Dette blri ei utfordring for meg og Sambandet. Rita er flink til å synge, så sammen med meg som ikke er så flink, blir dette veldig artig, sier Åge.

Aldri tidligere har Aleksandersen solgt så mange billetter så fort som til «Trondheimsnatt-konserten», bortsett fra konserten i Royal Albert Hall som ble utsolgt på 5 minutter.

-Nå er det bare å glede seg og det gjør jeg. Så skal vi øve og forberede oss godt og ta vare på gjestene på scenen og folket som kommer på konserten, sier Åge.