Skal kåre Norges fineste juletre

For første gang skal Norges flotteste juletre kåres denne uka. Trøndelags fineste juletre transporteres til norsk mesterskap mandag.

Juletre
Foto: Stein Roar Leite / NRK
Kleven
Journalist

Til sammen er 13 juletre med i finalen i norsk mesterskap for juletre på Hjelmeland i Ryfylke. Juletrærne er plukket ut av lokallagene til Norsk Juletre.

Juletre Birgit Giskås

Juletreet er kåret til Trøndelag fineste. Birgit Giskås fra Ogndal i Steinkjer viser fram treet som skal være med i norsk mesterskap til uka.

Foto: privat

Fra mandag formiddag kan folk stemme på hvilket juletre de synes er finest, og bilder legges ut på nettsidene til Norsk Juletre.

Trøndelags fineste juletre

To fjelledelgraner fra Birgit Giskås fra Ongdal i Steinkjer og Jostein Brevik fra Stjørdal er kåret til Trøndelags fineste juletrær i år.

Juletre til Jostein Brevik

Denne juletreet er også kåret til Trøndelags fineste i år. Det er ei fjelledelgran fra Jostein Brevik fra plantefeltet på Fjurruplassen på Skatval.

Foto: privat

I morgen transporteres trærne til det norske mesterskapet.

– Juletreet er pakket og klart. Det er kjempeartig å ha Trøndelags fineste juletre, men jeg vet ikke om jeg har plukket ut det aller fineste, sier Birgit Giskås.

– Det er mange som produserer juletre i Trøndelag. Vi ble oppfordret til å sende inn bilder, og det er atig å ha Trøndelags fineste juletre, sier Jostein Brevik.

Jostein Brevik

Juletreprodusent Jostein Brevik er en av mange juletreprodusenter. Mandag sendes ett av juletrærne hans til norsk mesterskap.

Foto: Privat

Første norske mesterskap

Folk kan stemme og en fagjury avgjør hvilket juletre som er Norges flotteste. I Danmark har denne kåring foregått i flere år.

– Det er på høy tid at Norges fineste juletre kåres og det er viktig å fokusere på det juletrenæringa driver med, sier daglig leder i Norsk Juletre, John-Anders Strande.

Hvert år selges det 1,1 million juletrær i Norge. Det eksporteres 5000 norske juletrær til Berlin og London.

Torsdag 19. november avgjøres det hvilket juletre som er Norges fineste jula 2015.

Juletre

13 juletre er med i finalen og kan bli kåret til Norges fineste juletre denne uka.

Foto: Norbert Millauer / colourbox.com

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .