Skal ha forsøkt å voldta ung kvinne

En ung kvinne ble forsøkt voldtatt i Ila-området i Trondheim tidlig fredag morgen. En mann i 20-årene er arrestert, og siktet i saken.

Iladalen

Voldtektsforsøket skjedde like ved en populær tursti i Iladalen.

Foto: Lars Erik Skjærseth/NRK
Espen Sandmo
Journalist

Politiet ble varslet om hendelsen i Ila-området i 04.15-tida da en nabo ringte og fortalte at han hørte en kvinne som ropte høyt. Ifølge politiet skjedde voldtektsforsøket ved Ilabekken, ikke langt fra Bynesveien. Dette er et populært turområde i Trondheim.

Slutten av tenårene

– Vi kjørte ut til Ila, og fant en kvinne i slutten av tenårene som fortalte at hun var blitt utsatt for en voldtekt. Vi er i tvil om det er en fullbyrdet voldtekt, men det spiller liten rolle, forteller operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet arresterte en mann i 20-årene som er siktet for voldtektsforsøket.

– Vår patrulje arresterte en mann i umiddelbar nærhet til åstedet, og han sitter nå i arresten hos oss, forteller Kimo.

Berit Hilmarsen

Berit Wibe Hilmarsen sier både fornærmede og den siktede vil bli avhørt av politiet senere fredag.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

Krimvaktleder Berit Wibe Hilmarsen opplyser at det vil bli gjennomført avhør av de involverte i saken senere fredag.

– Foreløpig vet vi ikke noe mer enn vi gjorde i dag tidlig, men vi etterforsker saken grundig for å finne hva som hendte, sier Hilmarsen til NRK fredag formiddag.

Etterlyser vitner

Den unge kvinnen får nå behandling ved voldtektsmottaket ved St. Olavs Hospital i Trondheim. Både hun og den siktede er midlertidig avhørt.

– Vi skal også snakke nærmere med naboen som hørte kvinnen rope om hjelp, og sjekke om det er andre som har observert noe i Ila-området tidlig fredag morgen. Vi ønsker å komme i kontakt med flere vitner, sier operasjonsleder Ebbe Kimo.

Laster kart, vennligst vent...

Video fra Trøndelag

Organisasjonen Livsglede for eldre utvider og får med seg idrettslag og butikker på dugnaden.
Einar Armann tok saga i egne hender.
Denne helgen ble det arrangert en audition av det litt mer spesielle slaget. Trøndelag Reiseliv vil nemlig bruke dyr i sin nye kampanje for å få turister til Trøndelag.