NRK Meny
Normal

Skal ha forsøkt å voldta ung kvinne

En ung kvinne ble forsøkt voldtatt i Ila-området i Trondheim tidlig fredag morgen. En mann i 20-årene er arrestert, og siktet i saken.

Iladalen

Voldtektsforsøket skjedde like ved en populær tursti i Iladalen.

Foto: Lars Erik Skjærseth/NRK

Politiet ble varslet om hendelsen i Ila-området i 04.15-tida da en nabo ringte og fortalte at han hørte en kvinne som ropte høyt. Ifølge politiet skjedde voldtektsforsøket ved Ilabekken, ikke langt fra Bynesveien. Dette er et populært turområde i Trondheim.

Slutten av tenårene

– Vi kjørte ut til Ila, og fant en kvinne i slutten av tenårene som fortalte at hun var blitt utsatt for en voldtekt. Vi er i tvil om det er en fullbyrdet voldtekt, men det spiller liten rolle, forteller operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet arresterte en mann i 20-årene som er siktet for voldtektsforsøket.

– Vår patrulje arresterte en mann i umiddelbar nærhet til åstedet, og han sitter nå i arresten hos oss, forteller Kimo.

Berit Hilmarsen

Berit Wibe Hilmarsen sier både fornærmede og den siktede vil bli avhørt av politiet senere fredag.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

Krimvaktleder Berit Wibe Hilmarsen opplyser at det vil bli gjennomført avhør av de involverte i saken senere fredag.

– Foreløpig vet vi ikke noe mer enn vi gjorde i dag tidlig, men vi etterforsker saken grundig for å finne hva som hendte, sier Hilmarsen til NRK fredag formiddag.

Etterlyser vitner

Den unge kvinnen får nå behandling ved voldtektsmottaket ved St. Olavs Hospital i Trondheim. Både hun og den siktede er midlertidig avhørt.

– Vi skal også snakke nærmere med naboen som hørte kvinnen rope om hjelp, og sjekke om det er andre som har observert noe i Ila-området tidlig fredag morgen. Vi ønsker å komme i kontakt med flere vitner, sier operasjonsleder Ebbe Kimo.

Laster kart, vennligst vent...

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.