Skal gjøre Trondheim til Nordens studentby

Nå skal Trondheim bli Nordens beste studentby. Det er i alle fall målet til de 18 aktørene som signerte en samarbeidsavtale om dette onsdag formiddag.

NTNU

Trondheim har over 34.000 studenter og de fleste går på NTNU. Nå vil byen bli den beste studentbyen i Norden.

Foto: NTNU

Anne Finstad

Anne Finstad er leder for Velferdstinget i Trondheim.

Foto: velferdstinget.no

Både næringsliv, NTNU, Høgskolen i Sør-Trøndelag, Trondheim kommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune og flere andre organisasjoner skrev onsdag under en forpliktende samarbeidsavtale der målet er å gjøre byen enda mer attraktiv for studentene.

– Unik og viktig

– Nå er ambisjonene hevet fra at Trondheim er landets beste studentby, til at den skal bli Nordens beste studentby. Avtalen er unik og veldig viktig, sier lederen for studentenes velferdsting i Trondheim, Anne Finstad.

De forskjellige aktørene skal gå inn med ressurser for å legge forholdene bedre til rette for studentene i byen. I dag er det over 34.000 studenter i Trondheim, og flere vil det trolig bli i framtida.

– Nå kan vi organisere arbeidet på en mye bedre måte, og med næringslivet på banen kan vi også legge mer vekt på å skaffe studentene arbeid i Trondheim etter studiene. Her er også NTNUs utdanningstilbud innenfor entreprenørskap veldig viktig, understreker Finstad overfor NRK.

Framtidskonferanse

Bakgrunnen for det unike samarbeidet i Trondheim skriver seg fra 2013 da studentene arrangerte en framtidskonferanse. Her ble det skrevet en erklæring som beskriver innsatsområder og ambisjoner for å gjøre Trondheim til en bedre studentby.

– Signalene og ønsket om å heve ambisjonene for Trondheim som studieby har kommet tydelig frem til både kommune og utdanningsinstitusjonene, forteller Anne Finstad fra Velferdstinget i Trondheim.