Han skal gå Trondheim på kryss og tvers

Høyre-politiker Kjetil Utne skal bruke dette året og neste, til å gå Trondheim rundt. Alle veier og veiter, alle gater og broer. Han dokumenterer turen ved å ta selfies.

Utne viser frem et skilt av Wessels gate

Hittil har Utne gått cirka 40 mil og besøkt 500 gater.

Foto: Alf Skille / NRK

– Det startet med at jeg hadde behov for å trimme litt og jeg måtte gå ned i vekt. Men jeg måtte ha et motiv for å gå, for det kan bli litt kjedelig i lengden. Jeg tenkte, hvorfor ikke gjøre som Phileas Fogg, sier Utne til NRK.

Phileas Fogg reiste jorda rundt på 80 dager, og Utne skal besøke alle gater i Trondheim på 527 dager.

Han startet offisielt å gå den 1. april for da var det akkurat 527 dager frem til valgdagen i september 2015.

Har det ikke travelt

Hittil har han gått nesten 40 mil og besøkt cirka 500 gater.

Utne har med seg en skritteller i lomma, som hvert femte minutt forteller hvor langt han har gått.

– Jeg går ikke fort, og har det ikke travelt. Jeg ønsker å oppleve byen på en ny måte, og tar mange bilder av det jeg måtte se. Ei morsom postkasse, et fint hus, eller en pen hage. Hvis man blir godt kjent med byen sin, kan man gjøre en enda bedre jobb som politiker, sier Utne.

Mange gater igjen

I de litt eldre delene av byen, for eksempel på Møllenberg, synes Utne det er veldig morsomt å gå. Husene har mer historie, og de er mer spennende enn hva man finner i de nyere bydelene.

– Jeg har gått ganske spredt. Jeg har vært en del i Heimdalsområdet, Byåsen, Ranheim og Moholt. Så jeg har gått i alle deler av byen, men det er mange gater igjen enda, sier Utne.