Skadet i et år – matchvinner i comebacket

Ranheims Magnus Blakstad spilte sin første kamp siden august i fjor mandag kveld. Den anledningen benyttet han til å senke serieleder Sogndal på overtid.

Blakstad

Magnus Blakstad ble matchvinner mot Sogndal.

Foto: Åge Storli Berg / Ranheim fotball

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var utrolig deilig å bare komme innpå. Når den corneren kom på overtid i perfekt retning meg, så var det bare å hoppe og sette den. Det var en utrolig deilig følelse etter et år på sidelinja, sier Ranheims Magnus Blakstad til NRK.

Han har slitt med en korsbåndskade siden august i fjor, og mandag kveld ble han matchvinner mot serieleder Sogndal.

Etter å ha ligget under 0-2 til pause snudde blåtrøyene kampen, først ved Robert Stene og Are Tronseth, før Blakstad stanget inn vinnermålet på overtid.

– Magnus har blitt bygget opp sakte og forsiktig av det medisinske apparatet, og det er jo nesten en Hitchcock-regi i at han kommer inn og blir matchvinner, sier en strålende fornøyd Ola By Rise til NRK.

– Fantastisk andre omgang

Trener By Rise hyller sine spillere for måten de klarte å reise seg de siste 45 minuttene.

– Det var en fantastisk andre omgang. Det aller beste er at vi klarer å heve oss. Vi går til pause med 0-2, Sogndal scorer på de to første sjansene de får, og da kreves det litt karakter å gå ut etter pause og ha trua. Men det bor mye karakter i dette laget, fastslår By Rise.

– Etter at vi fikk det 2-1-målet, som var veldig viktig, så kjører vi over Sogndal, legger han til, og får støtte av Blakstad.

– Det virka som Sogndal-spillerne ble veldig slitne da vi fikk 2-2, vi sprang de dem rett og slett i senk, sier matchvinneren.

– Må sette oss nye mål

Ranheim ligger nå på åttende plass i 1. divisjon, kun ett poeng bak Strømmen på kvalik-plass.

– Primærmålet er jo å berge plassen, men jeg mener at vi har oppnådd så gode resultater at vi må sette oss nye mål. Vi lukter på en playoff-plass, det er det ingen tvil om, fastslår By Rise.

Blakstad påpeker at det er svært jevnt i 1. divisjon.

– Det er en veldig tett liga, verken lang vei opp eller lang vei ned, så vi må bare fortsette å ta poeng for å holde oss i kvalik-gruppa.

Laster innhold, vennligst vent..