NRK Meny
Normal

Northug må belage seg på å betale 80 000 kroner

I tillegg til bilen Northug vraket i krasjet på Byåsen, må han nå belage seg på å betale rundt 80 000 kroner for skadene han påførte skilt, rekkverk og lysarmatur.

Northug skadested

Northug ødela både autovern, skilt og lysarmatur når han krasjet på Byåsen. Reparasjonene vil koste rundt 80 000 kroner.

Foto: Henrik Sundgård

northug

Erstatningskravet på skadene Northug påførte vil ikke bli tatt opp når han møter i Sør-Trøndelag tingrett torsdag.

Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Etter at Petter Northug kjørte med promille og krasjet på Byåsen i Trondheim i mai, må skistjerna regne med å betale mer enn for bare ulykkesbilen.

– Ikke vanlig å kreve erstatning

28-åringen holdt høy fart og ødela både skilt, rekkverk og lysarmatur i krasjet. Trondheim kommune er ansvarlig for reparasjonen på disse gjenstandene siden det er en kommunal vei.

Planlegger i Trondheim kommune, Imre Aleksandersen, sier de håndterer dette som enhver annen sak der noen forvolder skade på kommunal eiendom. De forholder seg til Petter Northugs forsikringsselskap, som vil motta et krav fra dem.

Med andre ord vil ikke erstatningskravet bli tatt opp når Northug torsdag møter i Sør-Trøndelag tingrett for å få dommen etter fyllekjøringa.

– Det er ikke vanlig å kreve erstatning gjennom straffesaker, sier Aleksandersen til NRK.

80 000 kroner for reparasjon

Å reparere lysarmaturen på Byåsen har kostet kommunen 40 000 kroner.

Aleksandersen anslår at regningen ender på rundt 70 000 til 80 000 når kostnadene for reparasjon av rekkverk og skilt summeres med.

– Det spiller ingen rolle for oss om han heter Petter Northug eller noe annet. Vi skiller ikke på det, men forholder oss slik vi gjør mot alle som gjør skade på kommunal eiendom, sier Aleksandersen til NRK.

Regningen vil bli oversendt forsikringsselskapet så snart alle fakturaene for reparasjonene er klare.

– Må i utgangspunktet betale alt

Jon Berge

Informasjonsdirektør i IF Forsikring, Jon Berge, uttaler på generelt grunnlag at Northug må belage seg på å betale for alle skadene han påførte.

Foto: Eirin Eikås / NRK

Informasjonsdirektør i IF Forsikring, Jon Berge, uttaler seg på generelt grunnlag, men sier til NRK.no at Northug i utgangspunktet neppe får økonomisk hjelp til å dekke skadekostnadene av forsikringsselskapet sitt.

– Vi avslår forsikring når det er snakk om promillekjøring, det er generell standard. Det blir på samme grunnlag som kostnadene med bilen som er vraket, sier Berge.

Han tror ikke forsikringsselskapet til Northug vil slite med å få det de krever.

– Slik det har vært i denne saken har jo Northug uttalt at han er klar for å betale for sine skader, så det kommer nok ikke til å bli et problem, sier Berge.