NRK Meny
Normal

Rønning nummer sju i VM-åpninga

Det ble ingen VM-medalje på Eldar Rønning i dag. På favorittdistansen 15 km klassisk kjempa han lenge i teten, men skogningen tapte for mye på slutten og endte som nummer sju.

Video nsps_upload_2009_2_20_14_10_57_22.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Skogningen åpna hardt og lå på en fjerdeplass ved det første passeringspunktet på 1,85 kilometer. Han var da 5,6 sekunder bak hjemmefavoritten Lukas Bauer som leda, og kjempa fremdeles om en medaljeplass.

Tapte etterhvert

Ved passering 8,95 km var Rønning fremdeles som nummer fire, men nå hadde differansen økt til 12,5 sekunder. Etter 11,85 km var skogningen 26 sekunder bak teten, og i mål var differansen til gullvinneren Andrus Veerpalu fra Estland 41 sekunder.

- Jeg hadde håpa å komme høyere opp. Medalje har vært målet hele denne sesongen, og da er det litt skuffende med sjuendeplass. Men løpet er jeg veldig godt fornøyd med. Jeg gikk fort, og noen var bare bedre enn meg, sa Rønning til NRK etter løpet.

Det var et voldsomt snøvær under løpet, og mange slet på vanskelige ski. Landslagskapteinen fra Skogn vil ikke gi smøringa skylda for at det ikke ble medalje.

- Neida, jeg hadde veldig gode ski. Jeg satsa på å rubbe skia, og det holdt godt i to av tre runder. Den siste runden ble det litt glatt, men jeg vil absolutt ikke skylde på skia.

Northug nummer 29


Petter Northug fikk som ventet ingen topplassering i dag. Klassisk 15 km er ikke mosbyggens favorittdistanse, og han havna til slutt på en 29. plass på åpningsdistansen i årets VM.

Northug passerte 1,85 km på 18. plass. Etterhvert fant han svenske rygger å henge på, først Mathias Fredriksson som og deretter Johan Olsson. Men han måtte slippe mot slutten i det voldsomme snøværet.

Video: - Kan ikke skylde på skiene

Video nsps_upload_2009_2_20_14_21_49_23.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.