Sju trøndere i troppen mot Tyskland

Kåre Ingebrigtsen er strålende fornøyde med at både Jonas Svensson, Pål André Helland og Jørgen Skjelvik skal representere Norge i VM-kvaliken i september.

Trønder

Trøndelag er godt representert når Norge møter Hviterussland og regjerende verdensmester Tyskland i september.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har tatt ut troppen som møter Tyskland i VM-kvalifiseringskampen 4. september. Av de 24 som ble tatt ut, er sju trøndere. I tillegg har ti av spillerne på et eller annet tidspunkt representert Rosenborg.

– Det er bra å se at ti av spillerne er eller har vært i klubben, smiler trener Kåre Ingebrigtsen.

Skjelvik tilbake i landslagstrøya

At Svensson og Helland ble tatt ut i troppen som skal møte Hviterussland til privatlandskamp og deretter Tyskland i VM-kvalikkamp, kom ikke som noen stor overraskelse. Men at Jørgen Skjelvik nå får sjansen til å vise seg frem i rødt, hvitt og blått var ingen selvfølge.

Skjelvik

Jørgen Skjelvik får et gledelig gjensyn med landslagstrøya. Derimot er Fredrik Midtsjø vraket, mens RBK-keeper André Hansen fremdeles er uaktuell på grunn av skade.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Vi visste at både Pål og Jonas var i diskusjon om å bli tatt med i troppen. Men så ble Jørgen tatt med også. Det er helt strålende både for oss og han, sier Ingebrigtsen til NRK.

Jørgen Skjelvik har spilt to privatlandskamper for landslaget tidligere, men den seneste mot Moldova var for mer enn to og et halvt år siden. Nå kan Rosenborg-stopperen igjen vise at han er landslaget verdig mot to tøffe motstandere i Hviterussland og særlig Tyskland.

– Utenlandsproffene et "spenningsmoment"

I tillegg til Svensson og Helland har fem andre trøndere fått fornyet tillit fra Per-Mathias Høgmo i forkant av VM-kvalifiseringen. Vegard Forren (Molde), Markus Henriksen (AZ), Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin), Alexander Tettey (Norwich) og Ole Kristian Selnæs (St. Etienne) er alle tatt ut i Høgmos tropp.

Kun fire av de 24 spillerne som er tatt ut, spiller i den norske eliteserien. Tre av disse er Rosenborg-spillere og den siste er Moldes Vegard Forren.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen mener de eliteseriespillerne bør være i minst like god form som utenlandsproffene.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Jeg tror spillerne i Tippeligaen er i veldig bra form. De har fått spille mange kamper nå, sier Ingebrigtsen.

Han mener derimot at formen til utenlandsproffene er et "spenningsmoment".

– Det er litt "bob-bob" med tanke på dem som spiller for utenlandske klubber der sesongen ikke har kommet ordentlig i gang ennå. Men så sant de har trent godt og spilt noen treningskamper, så er de vel godt forberedt de også, mener Rosenborg-treneren.

Møter regjerende verdensmester

Uavhengig av formen på landslagsspillerne er det ingen tvil om at Norge vil møte tøff motstand i de regjerende verdensmesterne.

– Det er en bra tropp, men å møte Tyskland i kvalifiseringen blir tøft. Får vi med oss poeng derfra er det strålende. Nå får guttene målt seg med verdens beste lag og det må vi bare glede oss til, sier Ingebrigtsen.