Hopp til innhold

Sjokkert over Adresseavisen

Enka etter Gustav Lorentzen er sjokkert over høye annonsepriser i Adresseavisen.

Gustav Lorentzen

Gustav Lorentzen

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Alis Lorentzen og sønnen ønsket å sette inn en annonse for å takke alle de som ga blomster og penger til Unicef etter at den folkekjære artisten døde for snart en måned siden.

Krevde 3200 kroner

– Men vi ombestemte oss da sønnen vår Fredrik fikk høre at avisen skulle ha 3200 kroner for en takkeannonse, forteller Alis Lorentzen til NRK.

Lorentzen opplyser at den samme takkeannonsen på ni linjer koster 99 kroner i Bergens Tidende, og 300 kroner i Aftenposten. Hun og sønnen Fredrik ønsket å takke både kjente og ukjente for all støtte i form av brev, blomster og penger til Unicef etter Gustavs Lorentzens plutselige bortgang for en måend siden. Enka er overveldet over all støtten.

– Det er veldig rørende, og det varmer. Vi er glade for alle som sender et ord. Dødsfallet var et sjokk for oss alle. Vi kan ennå ikke tro at det har skjedd, sier hun.

Video Minnestund fra Grieghallen

VIDEO: Minnestunden for Gustav Lorentzen i Grieghallen.

– Mange venner

Og siden Gustav Lorentzen og familien har bodd mange år i Trondheim, ønsket familien spesielt å takke trønderne for all omtanken etter dødsfallet, men det satte altså annonseprisene i Adresseavisen en effektiv stopper for.

– Det burde de ha fått i Trondheim også. Vi har utrolig mange venner der. Vi bodde der i 16 år. Gustav bodde ca. 20 år i Trondheim, og følte seg både som trønder og bergenser, sier Alis Lorentzen.

NRK.no har tidligere skrevet om Ove Eidsvåg fra Bergen som fikk sjokk da han skulle betale for farens dødsannonse i Adresseavisen. Det er dobbelt så mye som i Bergens Tidende.

Les også: Slik minnes de Gustav Lorentzen

Adresseavisen var onsdag kveld og torsdag morgen ikke tilgjengelig for en kommentar i denne saken.

Nyhetssjef i NRK Trøndelag Sigrid Gjellan beklager at saken ble publisert uten kommentar fra Adresseavisen.

Video DOLMEN-NETT-230410W-ST_TL.mp4

VIDEO: Slik minnes Øystein Dolmen sin gode venn og kollega Gustav Lorentzen.