Sjekk ut dette koftetoget

Det er kofteinteresse som aldri før i Norge. Det vistes godt da dette koftetoget marsjerte gjennom gatene i Trondheim på lørdag.

Det er koftefest i Trondheim denne helgen, og norsk tradisjonsstrikk blir hedret på skikkelig vis. Som en del av dette gikk også Norges aller første skikkelige koftetog av stabelen lørdag. Bak det hele står Tone Loeng og strikkevenninne Vanja Blix Langsrud.

– Jeg er så fornøyd! Det gikk mye bedre enn forventet, og det ble absolutt pluss i boka, forteller Loeng til NRK.

Mye oppmerksomhet

Interessen for koftestrikking øker mer og mer i Norge fortiden. Dette fikk Tone Loeng virkelig erfare da hun startet opp Kofteguppa på Facebook. Per nå har den over 40.000 medlemmer.

– Det eksploderte fra første dag. Jeg trodde vi ville bli en liten nerdegruppe på ti stykker, så jeg ble veldig overrasket, sier Loeng.

Interessen vistes også godt i Trondheim sentrum lørdag.

– Det ble et ordentlig langt og fint tog. Vi fikk masse oppmerksomhet da vi gikk gjennom byen i dag. Det var så mange ulike kofter vi fikk se også. Det ble virkelig flott, sier Blix Langrud.

Folk fra hele landet

Det var ikke bare lokale trøndere som hadde tatt turen heller. Ifølge Loeng kom det folk fra hele landet, og noen hadde reist lenger enn andre.

– Tre stykker kjørte seks timer helt fra Toten for å få med seg både koftetog og utstilling denne helga. Det engasjementet som vises er bare helt utrolig. Og jeg som trodde vi var en liten nerdegjeng, der tok jeg feil, sier Loeng.

Hun får støtte av Blix Langsrud.

– Det var over 200 stykker i toget i dag, også mange lokale vi ikke visste om fra før, så det var stor stas.

Tone Loeng og Vanja Blix Langsrud

Tonje Loeng og Vanja Blix Langsrud er ildsjelene bak koftefesten i Trondheim.

Foto: Ole Jørgen Finnes / NRK