NRK Meny
Normal

Sjekk skiforholdene i din nærmeste bakke

Her får du oversikt over forholdene ved Vassfjellet, Oppdal, Grong, Meråker og Hummelfjell.

Vassfjellet

Det meldes om topp forhold i Vassfjellet. Bildet er tatt onsdag formiddag.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Påska har begynt, og mange har allerede tatt seg en tur til en Trøndelags mange skibakker. Enda flere går ut i ferie når helligdagene begynner, og fulle bakker forventes flere steder. Er du fortsatt usikkert på hvordan føret er, får du her en oversikt over Trøndelags største skianlegg.

Og her finner du en oversikt over hele landet.

Vassfjellet

Driftsleder melder om gode forhold i Vassfjellet.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Vassfjellet

– Det tørka ut utrolig bra i natt, så i dag ser det bra ut. Det er åtte centimeter nysnø oppå fjellet, så der er det kjempefine forhold, alle bakker og heiser er åpne, sier driftsleder Per Eyvind Tellugen.

Det har vært mye regn i fjellet de siste dagene, men Tellugen sier de har kommet godt fra det.

– Det har vært utrolig mye regn, men vi hadde så mye natursnø i utgangspunktet at det egentlig ikke har gjort så mye skade. Det har drenert bra og tørka opp bra. I natt skal det jo bli mellom null og to minusgrader, så i morgen blir det vel enda bedre.

Mildværet har skapt utfordringer i prepareringen av parken i anlegget, som likevel er i god stand.

– Parken er fin, det tiner jo så mye at vi nesten må shape den hver morgen. Så det er litt arbeid, men den er i topp stand, sier Tellugen.

Oppdal skisenter

Oppdal satser på å åpne alle nedfarter tirsdag.

Foto: Arnulf Erdal / Oppdal skisenter

Oppdal

– Det er fine forhold på Oppdal. Det er dårligst på Ådalen, der vi bare har nysnø. Den satser vi på å åpne i løpet av tirsdagen, sier Arnulf Erdal ved Oppdal skisenter.

– Det er masse folk på Oppdal, og vi hadde mange gjester både i går og i dagen før, så det skal bli mye gøy og topp stemning på afterskien, sier Erdal.

Oppdal kan være utsatt for snøskred, men lite snø gjør det til et mindre problem i år.

–Det har ikke vært mye snø på Oppdal i år. Det er minimalt med snø, så det er ikke mye rasfare, sier Erdal.

Bjørgan skisenter

Nysnø har gjort opp for mildvær de siste dagene på Grong. Bilde fra onsdag formiddag.

Foto: Johannes Børstad / NRK

Grong

– Det har vært mildvær før påska og i innledninga til påska, men de siste døgnene har vi fått 10-15 centimeter med nysnø, så det ser fint og hvitt ut her, sier driftsleder Tor Jørgen Heggum.

– Forholda er helt kurante, men vi vil gjerne ha litt lettere vær, det skal vi ikke stikke under en stol, legger han til.

Foreløpig opplever ikke Grong den voldsomme pågangen, men Heggum tror det endre seg innen skjørtorsdag.

– Frem til onsdag blir det nok rolig, og så smeller det rundt torsdag og resten av påska.

Hummelfjell

Hummelfjell satser på å sette besøksrekorder denne påska.

Foto: Helge Jensvold

Hummelfjell

– Forholdene er veldig bra, vi mangler litt sol, men ellers er det fabelaktig. Nå i de siste har vi fått tre centimeter med snø jevnlig hver kveld, så vi er fornøyd med været, sier driftsleder Helge Jensvoll.

Hittil har Hummelfjell opplevd en økning i besøkende fra i fjor, og Jensvoll håper trenden fortsetter.

– Alle heiser og alle nedfarter er åpne, og vi har brukt ganske mye tid de siste dagene på parken, så nå virker det som alle er fornøyde. Vi håper jo at vi skal sette nye rekorder for hver dag, så vi venter egentlig bare på det riktige påskeværet, sier Jensvoll.

– Værmeldinga er så som så, men været kan vi ikke gjøre noe med. Vi får gjøre det beste ut av det, selv om gjestene koser seg litt mer når det er et par plussgrader og sol, så vi får krysse fingrene.

Meråker

Meråker skisenter skal ha alle nedfarter og heiser åpne innen skjærtorsdag.

Foto: Arne Magnus Størseth

Meråker

– Vi har fått 30-40 centimeter med nysnø de siste dagene, så vi har veldig bra forhold. Vi mangler sola, men det ligger rundt 0 grader og bra med snø på toppen, og en til to plussgrader og litt bløtere snø nederst i anlegget, sier driftssjef Arne Magnus Størseth.

Foreløpig er fem av seks heiser åpne i anlegget.

– Ett er stengt, men 90 prosent av nedfartene er åpne likevel. Vi har valgt å spare det ene fordi det er litt mindre folk disse dagene, og vi har ikke noe kunstsnø der, sier Størseth.

Når helligdagene kommer, satser Meråker på å ha alt åpent.

– Med de forholda vi har nå, så forventer jeg ganske stort innrykk av folk når vi kommer til helligdagene, så vi skal klare å stille med gode snøforhold og holde hele anlegget åpent, sier Størseth