NRK Meny
Normal

Sjekk partytrikset du ikke bør gjøre hjemme

– Det blir mye av det samme som tidligere. Rett og slett idioti fra ende til annen, sier Rune Nilson om den nye sesongen av «Ikke gjør dette hjemme».

Ikke gjør dette hjemme

VIDEO: Hva skjer egentlig når man tenner på et fat fylt med gass? Rune Nilson og Torfinn Borkhus har hørt at dette er et partytriks visse steder i Europa - og tester det ut selv.

– Det blir alt fra deling av en melon ved hjelp av strikk til bilvask med helikopter, forteller programlederen om sin fjerde sesong.

Denne gangen har han fått med seg sin vanlige radiokompanjong fra «Lønsj», Torfinn Borkhus, som medprogramleder.

– Det er veldig fint å jobbe med Torfinn. Vi kjenner hverandre godt, og han er behagelig å jobbe med uansett hva som skjer.

Internasjonalt samarbeid

Serien er et av de mest solgte konseptene til NRK, og flere land lager nå sine versjoner av serien. Det kommer godt med når de skal finne på nye ting å gjøre.

Rune Nilson

Rune Nilson er klar for sin fjerde sesong med det populære programmet.

Foto: Mattis Folkestad, NRK 2011 / Mattis Folkestad, NRK

– Jeg har gjort utrolig mye forskjellig i de årene jeg har jobbet med dette, men det er alltid noe vi ikke får gjort som vi tar tak i året etter. Det hjelper veldig at vi kan utveksle ideer med de som jobber med det i for eksempel Canada og Tyskland. Det blir som et slags internasjonalt syndikat.

Nilson er overrasket over programmets store sukess.

– Det skulle jo egentlig ikke være en egen serie, men det var så mange som så på den første episoden vi gjorde, at det bare ble slik. Det viser hvor tilfeldig det er. Det er gøy at vi når en målgruppe som NRK vanligvis ikke når.

Ofte redd

Nilson er ikke alltid så høy i hatten under innspillingen.

Ikke gjør dette hjemme

Rune Nilson innrømmer at han til tider blir redd i programmet. Fra årets sesong var skytingen med kanon verst.

Foto: NRK

– Det er ikke nødvendigvis så farlig, det vi holder på med. Men vi må stå nært for å få best mulige bilder. En gang vi skulle skyte med en svær kanon var jeg livredd. Selv om vi ikke skøt med skarpt, var det ekstremt ubehagelig. Jeg måtte bare løpe vekk. Jeg var så sur etterpå at jeg bare gikk hjem. Jeg er mye feigere enn Torfinn. Han syns bare slike ting var artig, ler Nilson.

Sindige orkdalinger

Årets hus var i Orkanger, noe Nilson er godt fornøyd med.

– Vi har fått mange venner i Orkanger. Utrolig sindige og flotte folk. Det kom av og til noen med litt stive smil og fortalte om bilder som falt ned fra veggen, men de tok det pent. Det virker som de egentlig syns det var mest artig.

Det er få spor igjen etter dem i Orkanger.

– Jeg skal ikke røpe noe om hva som skjer, men det er ikke noe hus å besøke lenger, for å si det sånn, ler Nilson.

Første episode av programmet sendes på NRK1 mandag klokken 19.45.

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal