Hopp til innhold

Her bor pus som en konge

Det er rift om kattesuiter med egen luftegård på Skatval i Stjørdal, men er du heldig er det kanskje et ordinært rom ledig.

Kattepensjonat

Her får kattene en suite med egen luftegård.

Foto: Privat

Melkeproduksjon ble avviklet tidlig. Så ble det hest ei stund, og nå satser de på katt for alle penga. Skatval gård i Stjørdal ble i mai et kattehotell, med suiter og rom, og henting på Trondheim lufthavn Værnes etter behov.

– Det er 40 rom og suiter, sier innehaver, Anne Britt Skatvold til NRK.no.

Akkurat nå er suitene fulle, men det er noen rom å gå på.

Stor pågang

De var spente på hvordan dette skulle gå, men magefølelsen var god, så den tidligere stallen ble oppgradert til kattehotell med luftegårder og alle bekvemmeligheter. Suitene har til og med hver sin luftegård som kan benyttes etter kattenes egne lyster.

Rom og suiter

Her er det både suiter og rom.

Foto: Privat

Rommene har ikke den muligheten. Her blir kattene luftet når det passer vertene. Men ellers garanterer de maksimale vilkår for fattig og for rik, med god mat, skifte av sand morgen og kveld og mer til.

– Det virker som de trives, og eierne bestiller opphold på nytt, sier matmor, Anne Britt.

Det betyr at interessen, eller behovet, er større enn ventet og det allerede før sesongtoppen er nådd. Den kommer nærmere fellesferien.

– Jo, vi er spente på den, sier hun.

Spaavdeling

Hun mener pågangen viser at det er behov og at de ikke har mange tilsvarende tilbud å konkurrere med. Ikke med hotellstandard.

– Og spa-avdeling?

– Ja, vi har det. Ei lita spaavdeling med bad og børsting, sjølsagt.

– Hva slags eiere kommer?

– Alle slags, og det er alle typer katter også, ikke bare rasekatter og bykatter, men huskatter, gårdskatter og skogskatter også.

Lite jammer

Og hun mener det går helt greit med så mange ulike på ett sted.

– Det er noen som er skeptiske i starten, men de finner seg fort tilrette og de jamrer ikke, selv om mange av dem er spesielle.

– Sære?

– Noen eiere sier de er bortskjemte og spesielle ja. Men det ser ut til å gå bra.

Manglet tilbud

Ideen fikk hun etter en del erfaringer med å finne høvelig plass til sin egen katt når de hadde bruk for det.

– Hvorfor ikke gjøre det selv, tenkte jeg. For det er ingen tvil om at mange katter dumpes når eieren skal på ferie. Mange tror at det holder at de setter igjen mat på trappa, men da er det ikke godt å hvite hvem som spiser den. Magre, skitne katter er ikke et lystig syn. Så da var vi i gang. Hunder har jo flere tilbud, sier Skatvold.

Kattehotell

Ute er det luftegård.

Foto: Privat. Montasje.