Sjekk den ruggen!

Fiskelykke i familien Prestegård som kanskje har tatt laksesesongens største laks.

Storlaks i Namsen

Laksen på 23,4 kilo blir vanskelig å slå i år.

Foto: Aud Lidbom

– Det føles helt uvirkelig. Laksen var så stor at det var nesten så vi ikke fikk den opp i båten.

Det sier en tydelig glad bergenser, Simen Prestegård, som i dag tok en laks på hele 23,4 kilo i Namsen i Nord-Trøndelag. Sammen med seg i båten satt Erik Falck som også var med på å dra inn storlaksen.

Prestegård har fisket i Namsen i snart ti år, og har aldri vært i nærheten av slik storfangst.

– Den største jeg har fått før nå er vel på fem kilo, så den knuser min egen rekord med god margin for å si det sånn, sier han.

Bedre enn pappa

Storlaks i Namsen

Simen Prestegård (til h.) og roer Erik Falck var tydelig fornøyd med fangsten.

Foto: privat

Fisken ble tatt i fiskevaldet Grande/Rodum, og det var bare tilfeldigheter som gjorde at det var akkurat Simen som tok laksen.

– Jeg var egentlig bare reserve, men så måtte en annen i laget hjem. Jeg kom oppover fra Bergen i dag, så det er kjempegøy.

Det er heller ingen tvil om at dette er en familie med fiskelykke. Simens far, Knut Prestegård, dro nemlig opp en laks på 17,2 kilo torsdag.

– Det var viktigst at den var større en faren min sin laks, sier Prestegård.

Rekordlaks

Laksen er trolig den største som er tatt så langt. I fjor klarte ingen å ta en laks over 20 kilo, men med en så god start på sesongen, tror Prestegård på flere.

– Det blir nok noen til. Vi er uansett fornøyd med den vi har fått, sier han.

Og fiske i Namsens kan han anbefale til de fleste.

– Det er ikke bare størrelsen på fisken som gjør at vi kommer hit. Det er noe med opplevelsen. Nå skal vi være her i to dager til, så får vi se om det kommer en laks til, sier Prestegård.

I helga starter årets laksesesong i de fleste elvene rundt om i landet. Den tre måneder lange sesongen betyr store inntekter og nesten 3000 arbeidsplasser over hele Norge.