NRK Meny
Normal

Sjåførlærer tatt med 1,58 i promille

En sjåførlærer fra Sør-Trøndelag ble stoppet av politiet med 1,58 i promille. Nå har han mistet retten til å kjøre bil for alltid.

Fosen tingrett

Mannen fra Sør-Trøndelag er fradømt retten til å kjøre bil for alltid.

Foto: Elisabeth Aas / NRK

Sjåførlæreren innrømmet i Fosen tingrett at han hadde drukket alkohol kvelden før han ble stoppet av politiet i Trondheim i mars i fjor.

15.000 kroner i bot

Tingretten har nå dømt mannen i slutten av 40-årene til fengsel i 28 dager, og til å betale en bot på 15.000 kroner.

Sjåførlæreren hadde hatt glattkjøringskurs for en del elever kvelden før, og innrømmet at han drakk en del alkohol samme kveld.

Morgenen etter kjørte han likevel og hentet en elev som hadde time i Trondheim. Eleven overtok så kjøringen, men bilen ble stoppet av politiet like etter. Der ble læreren tatt med en promille på 1,58.

Tidligere dømt

Fosen tingrett har i skjerpende retning lagt vekt på at mannen faktisk hadde ansvaret for en elev da han ble tatt med promille. I tillegg er han også dømt for promillekjøring tidligere.

Om man har en promille over 1, skriver Folkehelseinstituttet at balansen blir dårligere, det oppstår snøvlete tale og kontroll med bevegelser forverres. Man blir trøtt og sløv og kan bli kvalm. Når promillen er over 1,5, får de fleste også problemer med hukommelsen.

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal