Hopp til innhold

Siv og Tare leder avstemninga

Hard kamp om lesernes stemmer i Årets trønder.

Siv Toverød og Tare Teksum fra Ingen grenser

Siv Toverød og Tare Teksum fra Ingen grenser har fått flest stemmer så langt i Årets trønder.

Foto: Adresseavisen

Mikkel Storleer Eriksen

Siv og Tare holder navn som Mikkel Storleer Eriksen bak seg på lista over flest stemmer. Marit Bjørgen og Roar Strand sliter også i konkurransen mot de to turkameratene.

Foto: Adresseavisen

Adresseavisen og NRK Trøndelag har bedt sine lesere og lyttere om råd før redaktørene og juryen skal ta den endelige avgjørelsen om hvem som får hederstittelen Årets trønder 2010.

Litt over én dag etter at det ble mulig å stemme har Siv Toverød og Tare Teksum fra NRK-programmet Ingen grenser rykket fra de andre finalekandidatene.

De to var trønderalibiet i Lars Monsens ekstreme friluftsserie, der 11 hardhauser med forskjellige funksjonshemninger krysset 500 kilometer med villmark på 30 dager.

I juryens begrunnelse står det blant annet at Siv og Tare har lagt ned en solid innsats i å synliggjøre talent i stedet for å gjemme svakheter, og at de er forbilder og representanter som det er god grunn til å være stolt av.

Få stemmer kan endre mye

Torild Langklopp og Roar Svenning

Torild Langklopp og Roar Svenning trenger ikke mange stemmene før de kjemper i toppen.

Foto: Adresseavisen

Turkompisene har fått en god prosent av de rundt 5000 stemmene som har kommet inn så langt.

Men de får knallhard motstand fra Roar Strand, som ligger like bak på lista over flest stemmer.

RBK-veteranen satte i 2010 punktum for en fantastisk karriere. Som fotballpensjonist kan han skryte av å være kongen av norsk fotball med 16 seriegull på sine 22 sesonger.

Strand har fått et lite forsprang foran de tre siste kandidatene, som likevel fortsatt har en god mulighet til å hente inn teten før avstemninga stenger mandag 3. januar klokka 9.

For bak Stand er det veldig jevnt. Der kjemper Torild Langklopp og Roar Svenning fra Stokkøya sjøsenter mot skidronning Marit Bjørgen og musikkprodusent Mikkel Eriksen fra Stargate. Med få stemmer kan deres posisjoner på lista endre seg mye.

Hvem som vinner blir offentliggjort 7. januar.