Sitter fem dager i kø for å få best plassering

Venninneparet skal i løpet av dette året på fem Bruce Springsteen-konserter, og anser seg selv som store tilhengere av den amerikanske rockemusikeren.

Springsteen fans

IVRIGE: May Wenche Dahle og Gine Rinnan satte seg i kø allerede torsdag, og kommer til å sitte der helt til tirsdag.

Foto: Marit Langseth / NRK

– Vi kom i går ettermiddag og skal være her til tirsdag, sier May Wenche Dahle fra Flatanger, som sammen med venninnen Gine Rinnan sitter fremst i køa i Granåsen i Trondheim.

De er de første som slippes inn på tirsdag, og vil få plass nærmest rockelegenden. Dette mener de er verdt hver eneste time med venting.

Ble bitt av basillen

Dahle gikk på sin første konsert med «The Boss» i 2003, og har siden den gang blitt en ivrig tilhenger.

– Når man først har dratt på en konsert, så drar man på enda en. Og når man først har begynt å stå foran på konserter og i kø, så blir man ødelagt, forteller Dahle.

Fansen har eget køsystem

Granåsen Arena

I GANG: Oppriggingen av konsertområdet er godt i gang.

Foto: Marit Langseth / NRK

Som første – og foreløpig eneste – i køa, er det de som kommer til å holde styr på køsystemet når flere fans kommer til Granåsen. Venninnene skal følge med på at folk kommer inn i rettferdig rekkefølge, som er vanlig blant «The Boss»-tilhengerne.

– Det er Springsteen-fansen som starter køa og vi har ei liste hvor man må skrive ned navn og nummer, så får de et kønummer, og så har vi opprop på visse tidspunkt om dagen, og om de ikke er til stedet, så blir de krysset av lista, forteller Dahle.

Arrangøren har god kontroll

Selv om det var en avslappet stemning på parkeringsplassen i køa hos Springsteen-damene, har oppriggingen til konserten startet for fullt på arenaen.

Kristian Digre og Granåsen Arena

KONTROLL: Kristian Digre mener de er godt i rute med produksjonsplanen de har lagt opp på forhånd.

Foto: Marit Langseth / NRK

Daglig leder i Trondheim Concerts, Kristian Digre, jobber sammen med omtrent 100 personer i å bygge scenen og resten av festområdet. Digre startet arbeidsdagen allerede klokka sju fredag morgen.

– Vi hadde første folket på plass her klokka sju med 14 lastebiler med stål, som det skal bygges scene av, forteller han.

Selv om oppriggingen startet på fredag, mener arrangøren de allerede har kommet godt i gang.

– Vi er godt i rute med byggingen og har god kontroll. Alle barer og ting er på plass og satt ut, så vi er godt i rute med produksjonsplanen vi har lagt opp, avslutter Digre.