Ingredienser:
1 kalkunbryst
Smeltet smør
Salt og pepper
1 sitron i skiver
3 ss hakket timian
Urtesaus:
1 løk
2 ss smør
3 ss hvetemel
4 dl kalkunkraft eller hønsebuljong
Ca 1 del hvitvin
2 ss hakket timian
1 eggeplomme
3 ss fløte
Salt
Fremgangsmåte:
Pensle kalkunbrystet med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Legg på sitronskiver og dryss over timian. Pakk kalkunbrystet inn i aluminiumsfolie og stek det i ovnen ved 160 grader i ca 40 minutter.
Imens kan du lage saus: Surr finhakket løk i smør til løken er blank. Dryss på hvetemel og spe med kraft og hvitvin. La sausen koke 3-5 minutter. Ha i timian og ta kjelen av platen. Rør sammen eggeplomme og fløte og visp blandingen inn i sausen. Varm opp til det tykner. Sausen må ikke koke etter at eggeblandingen er tilsatt. Smak til med salt.
La pakken ligge og hvile i ca 15 minutter før kjøttet skjæres opp til servering.