Hopp til innhold

Sitronstekt kalkunbryst

Antall porsjoner: 4

Sitronstekt kalkun
Foto: Ole Johan Ramfjord / NRK

Ingredienser:

1 kalkunbryst

Smeltet smør

Salt og pepper

1 sitron i skiver

3 ss hakket timian

Urtesaus:

1 løk

2 ss smør

3 ss hvetemel

4 dl kalkunkraft eller hønsebuljong

Ca 1 del hvitvin

2 ss hakket timian

1 eggeplomme

3 ss fløte

Salt

Fremgangsmåte:

Pensle kalkunbrystet med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Legg på sitronskiver og dryss over timian. Pakk kalkunbrystet inn i aluminiumsfolie og stek det i ovnen ved 160 grader i ca 40 minutter.

Imens kan du lage saus: Surr finhakket løk i smør til løken er blank. Dryss på hvetemel og spe med kraft og hvitvin. La sausen koke 3-5 minutter. Ha i timian og ta kjelen av platen. Rør sammen eggeplomme og fløte og visp blandingen inn i sausen. Varm opp til det tykner. Sausen må ikke koke etter at eggeblandingen er tilsatt. Smak til med salt.

La pakken ligge og hvile i ca 15 minutter før kjøttet skjæres opp til servering.