Hopp til innhold

Sitronstekt kalkunbryst

 

Kalkun med waldorfsalat
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Sitronstekt kalkunbryst med urtesaus

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:
1 kalkunbryst
Smeltet smør
Salt og pepper
1 sitron i skiver
3 ss hakket timian

Urtesaus:
1 løk
2 ss smør
3 ss hvetemel
4 dl kalkunkraft eller hønsebuljong
Ca. 1 dl hvitvin
2 ss hakket timian
1 eggeplomme
3 ss fløte
Salt

Fremgangsmåte
Pensle kalkunbrystet med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Legg på sitronskiver og dryss over timian. Pakk kalkunbrystet inn i aluminiumsfolie og stek det i ovnen ved 160 °C i ca. 40 minutter.

Urtesaus
Surr finhakket løk i smør til løken er blank. Dryss på hvetemel og spe med kraft og hvitvin. La sausen koke 3-5 minutter. Ha i timian og ta kjelen av platen. Rør sammen eggeplomme og fløte og visp blandingen inn i sausen. Varm den opp til det tykner. Sausen må ikke koke etter at eggeblandingen er tilsatt. Smak til med salt.