NRK Meny
Normal

Siste sjanse til å foreslå Årets trønder 2014

Fristen for å nominere folk til Årets trønder går straks ut. Har du noen gode forslag må du være rask. For femte år på rad skal NRK Trøndelag og Adresseavisen dele ut hedersprisen.

Årets Trønder

KANDIDATER? Artistene Rasmus Rohde og Bjarne Brøndbo, skuespiller Ingrid Bolsø Berdal, Nobel-ekteparet Moser, OL-vinner Jørgen Gråbakk og brannsjef Håvard Bye har alle utmerket seg på hver sin måte i 2014. Du kan fortsatt sende inn forslag, men du må være rask.

Foto: Montasje NRK/Adresseavisen

De to mediehusene har samarbeidet om prisen de siste fem årene, og også i år trenger vi din hjelp til å komme frem til de beste kandidatene. En hverdagshelt, ildsjel eller andre som har imponert deg på noe vis.

Fristen for å foreslå kandidater til Årets trønder 2014 går ut midnatt torsdag 13. november 2014.

Gode forslag i fjor

Erlend Johannesen

Erlend Johannesen vant Årets trønder i 2013.

Foto: Leif Arne Holme

Årets trønder for 2013 gikk til Erlend Johannesen. Han fikk hard konkurranse av kulturpersonlighet Arnulf Haga, laksegründer Gustav Witzøe og RBK-sjef Tove Moe Dyrhaug.

Johannesen stakk av med prisen for sitt arbeid for barn i den filippinske byen Tacloban. I 2005 startet han først et barnehjem i byen, som senere ble utvidet til et senter for slumbarn. Da den kraftige tyfonen rammet Filippinene i november 2013, klarte han og kollegene å redde alle barna fra de dødelige vannmassene.

– Støtten betyr utrolig mye, sa Johannesen i etterkant av seieren.

Til sammen kom det inn 2748 forslag på kandidater og 18 602 stemmer på Årets trønder i 2013. Nå må du huske på å få sendt inn forslag til årets kandidater før fristen går ut.

Spesiell pris

Arne Blix og Sigrid Gjellan

Sjefredaktør i Adresseavisen Arne Blix, og regionredaktør i NRK Trøndelag Sigrid Gjellan, samarbeider også i år om prisen.

Foto: Glen Musk / ADRESSEAVISEN

Det er ifølge sjefredaktør i Adresseavisen Arne Blix, og regionredaktør i NRK Trøndelag Sigrid Gjellan, gode grunner for samarbeidet om Årets Trønder.

– Årets trønder løfter frem hele regionen og prisen henger høyt, understreker Blix.

At de to mediehusene går sammen, er det som gjør at prisen skiller seg ut i mengden av priser og kåringer, mener Gjellan.

– Vi er mer sikkert på å få en verdig vinner av prisen når de to største mediehusene samarbeider om den. Vi både når og engasjerer mange flere trøndere på denne måten, sier hun.

Så send inn til forslaget til Årets trønder 2014 i skjemaet under, før midnatt torsdag 13. november.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Det er julebordstid, og uhell kan skje, skal vi tro tannlegene...
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.