Siste innsats for Byåsen

Det er mye som står på spill for Ida Alstad og resten av håndballjentene i Byåsen. Kveldens oppgjør mot Stabæk er en av de viktigste kampene i år. Det handler om å komme videre til Europa, før Alstad selv stikker til Danmark.

Ida Alstad scoret 12 mål

Ida Alstad kan bli matchvinner i kveld. Hennes viktigste mål er å få Byåsen til Mesterligaen i Europa. Da må hun og resten av jentene slå Stabæk i Nadderudhallen. I sommer slutter hun i trondheimsklubben. Da starter hun i danske Team Tvis Holstebro.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

– Merker det på kroppen og stemninga at det nærmer seg slutten på sesongen og karrieren i Byåsen, sier Ida Alstad i bussen på veg til Værnes.

I bakgrunnen skravler lagvenninnene, bare timer før oppgjøret mot Stabæk i Nadderudhallen. Returkampen er på søndag, og resultatet av de to sluttspill semifinalene avgjør hvem som skal følge Larvik ut i Europacupen neste sesong.

Mye som står på spill

– Det største målet jeg har hatt for Byåsen i år er å komme til sluttfinalen, og vite at Byåsen er i Champions League kvalifisering til neste år, sier Alstad

– Er det du som skal skyte Byåsen til Europa?

– Om det blir meg eller noen andre er det samme. Bare noen gjør det er jeg fornøyd, sier Alstad

– Jeg har forberedt meg godt. Kjenner det på stemninga i laget at de fleste er klar for denne kampen, og at de fleste vet hvor mye som står på spill, sier Alstad.

– Vi er et litt skadeskutt lag, men jeg synes vi er godt forberedt likevel, sier Alstad.

– Hva med foten din?

– Jeg kjenner det litt, men glemmer det når kampen begynner, håper jeg. Da kommer adrenalinet. Jeg håper ikke den skal bli til noe hinder, sier Alstad.

– Hvordan skal dere slå Stabæk?

– Tror vi skal ta bort de sterkeste våpnene. Så må vi kjøre hardt. Vi må ikke være for forsiktig. Det hjelper ikke bare å vinne, vi må ha et best mulig utgangspunkt for returkampen hjemme på søndag, sier en motivert Alstad.

Byåsens Ida Alstad.

Ida Alstad avslutter sin håndballkarriere i Byåsen i sommer. I kveld kan hun bli matchvinner mot Stabæk.

Foto: Hege Tøndel Jonli

Til Danmark i juli

Ida Alstads nye danske klubb Team Tvis Holstebro har nylig spilt seg til det danske sluttspillet. Vinneren vil bli direkte kvalifisert til Mesterligaen. Alstad starter en ny epoke i sin håndballkarriere til sommeren.

– Det var en ekstra bonus og gladnyhet for min del. Jeg flytter nedover den 10. juli, og begynner den første treninga 15. juli. Har ikke pakket eller noe. Tiden går veldig fort, sier Alstad.