NRK Meny
Normal

Sirkus Northug:

Petter Northug jr. er norsk langrenns svar på David Beckham.

 

Petter Northug jr. i sentrum for begivenhetene
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Under dagens pressekonferanse stimet fotografene rundt ham så snart han flyttet seg noen meter. Og det var han de fleste journalistene ville snakke med.

Av de 30 mediene som er akkreditert til årets åpningshelg i langrenn, var det hele 15 som ville ha et ord med den lysluggede 20-åringen fra Mosvik.

 

Marit Bjørgen kom på 2. plass med 11 intervjuavtaler i løpet av et par hektiske timer.

 

Northug jr. tok utfordringen på strak arm.

– Det går fint dette. De har lagt opp til et greit system der vi stiller en dag til disposisjon. Det er positivt for oss som vil la langrennssporten fram i lyset, sa Northug jr. til NTB.

NTB var for ordens skyld nummer 14 i samtalerekken med Northug, uten at han virket det minste lei da det var vår tur.

– Sånn er det. Det er bra at det er stor interesse rundt sporten vår.

Oppskrytt

Petter Northug jr.er inne i sin første sesong som senior og føler at han har sklidd uanfektet inn på landslaget.

– Jeg fikk prøvd meg mye i fjor også. Da gikk jeg stort sett seniorrenn med unntak av junior-VM. Jeg var forberedt på det som ville komme. Overgangen fra junior til senior er oppskrytt. Du får hele tiden høre at det er så hardt og tøft, men sånn er det ikke. Det har gått veldig greit, sa han som skapte en anelse langrennsfurore sist vinter da han ble utelukket fra OL-troppen til Torino.

Forventninger

Ettersesongen i fjor levnet ingen om forventningene som måtte komme. Foran helgens løp er han fornøyd om han kommer inn blant de seks beste.

– Topp 10 er også OK, men ikke noe dårligere enn det. Det er nok ikke meg de beste kommer til å slite mest med. Jeg er en løper som trenger noen løp for å komme i form. Derfor kommer jeg til å gå mange renn før jul.

Og til den som tviler på ungguttens egenskaper kan vi med en gang slå fast at han neppe kommer til å dumme seg ut i den første ordentlige sesongen blant verdenseliten.

– Jeg er blitt sterkere på alt.

Det skulle si det meste.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.