NRK Meny
Normal

Sintef skal undersøke fergelemmen

Etter påske håper veivesenet å få svar på hvorfor 40 bolter brakk rett av da et vogntog i forrige uke kjørte av ferga på sambandet Brekstad-Valset.

Trailersjåfør med kjempeflaks

Vogntoget kom seg akkurat i land før fergelemmen falt i sjøen. Foto: Erling Gildset

Det kunne gått skikkelig galt da et vogntog onsdag kjørte av ferga på sambandet Brekstad-Valset. Vogntoget kom seg akkurat i land før den ytterste delen av fergelemmen sviktet fullstendig og falt i sjøen.

Kort tid etter ulykken kunne veivesenet konstatere at 40 bolter hadde brukket rett av. Nå skal de finne ut hvorfor.

Det sier avdelingsdirektør Eva Solvi i Statens vegvesen.

– Vi har satt ned en gruppe som blant annet har hyret inn Sintef for å se nærmere på saken. De starter arbeidet rett over påske, sier hun.

– Fram til det skjer, har vi innført at alle tunge kjøretøyer må kjøre midt på lemmen når de skal av og på ferga, fortsetter hun.

Inspeksjoner

Solvi sier det er ingenting som skulle tilsi at boltene skulle ryke slik de gjorde.

– Det gjøres en større inspeksjon på kaia hvert tredje år. I tillegg gjennomfører vi regelmessig mindre inspeksjoner. Forrige inspeksjon var i september. Da var det ingenting som tydet på at noe sånt kunne skje. Nå ser vi fram til å finne ut om det var noe galt med materialet, eller om det var noe annet som forårsaket ulykken, sier hun.

– Kommer dere til å gjøre grundige sjekker på flere kaier?

– Ikke foreløpig, først må vi finne ut hva som skjedde på Brekstad, og det skjer som sagt ikke før tidligst over påske, sier Solvi.

Video fra Trøndelag

Sammen med bestefar og Tynset-torader´n