NRK Meny
Normal

Sildgryn

Sildgryn
Foto: NRK

Sildgryn

60 g hel byggryn
100 g grønne erter
Fleskesvor eller knoke
1,5 liter vann
150 g kålrot
150 g potet
25 g finhakket løk
2 store spekesildfileter
Timian

Gryn og erter legges i bløtt over natta.

Grønnsakene skjæres i biter. Silda skjæres i biter eller strimler.

Kok gryn, erter, fleskesvor og vann i ca. 2 timer. Ha i kålrot og kok videre i ca. 15 minutter. Ha så i poteter og løk. Kok i 15 nye minutter eller til alt er mørt. Ha i sildebitene og varm suppa i ca. 2 minutter. Suppa må ikke koke etter at silda er lagt i.

Strø over timian ved servering.

Hvis du ønsker å bruke flere grønnsaker, så er selleri, gulrot, hodekål og purreløk godt egnet.

Oppskrifta er innsendt av Aase Synnøve Hansen fra Melhus.