- Dette er mat du må planlegge, og dermed blir det mat som blir eksklusiv, selv om det i utgangspunktet var fattigmannskost.
Imidlertid går det an å ta litt mindre sild, og litt mer kjøtt - da får du en nydelig smaksblanding mellom kjøtt og sild, sier formiddagskokk Arne Bredland.
Sildgryn
Kok kraft av knoker eller skank.
Spekesilda må vatnes ut, slik at den ikke blir for salt.
Bygg-gryn må ligge i vann over natta.
Gulrot og kålrot
Heil bygg-gryn ( kan byttes i heil havregryn)
Noen biter av kjøtt fra knoken
Purreløk
og sildebiter
Kan også putte litt selleri og evnt. potet oppi.
Man kan også koke gul eller grønn erter og ha i.
(Man tager hva man haver).
Mengder avpasses smaken til en enkelte.
Flatbrød og øl og akevitt er godt følge.
Og Formiddagskjøkkenet inviterer alle lyttere til å sende inn gode oppskrifter på supper!
Har du en god oppskrift, så send den til:
Formiddagskjøkkenet
NRK Trøndelag
7712 STEINKJER
Eller: