• Nyheter
  • Sport
  • Kultur
  • Humor
  • Distrikt

Nyheter

  • Nyhetssenter
  • Norge
  • Urix
  • Kultur
  • Livsstil
  • Viten
  • Dokumentar
  • Ytring
  • NRK Sápmi
  • NRK Kvensk

Sport

  • Sportsnyheter
  • Resultater
  • Sendeplan
  • Videoklipp

Distrikt

  • Agder
  • Innlandet
  • Møre og Romsdal
  • Nordland
  • Oslo og Viken
  • Rogaland
  • Troms og Finnmark
  • Trøndelag
  • Vestfold og Telemark
  • Vestland

Temasider

  • NRK Humor
  • NRK Mat
  • NRK Skole
  • NRKbeta

Info

  • Hjelp
  • Informasjon
Logg inn

Trøndelag

  • Tips oss!
  • Langlesing
  • Midtnytt
  • Radio
  • Sosiale medier

Silda er kommet!

- Jo da! Sildegryn er festmat, hvis du bare tilbereder det på rett måte! Formiddagskokk Arne Bredland insisterer på at dette er ordentlig lekker vintermat, og vi må tro ham der han står over sin dampende gryte sildegryn, eller sildesuppe, som mange kaller det.

Publisert 13.02.2004, kl. 14.00
Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost
Publisert 13.02.2004, kl. 14.00

Artikkelen er flere år gammel.

Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost

- Dette er mat du må planlegge, og dermed blir det mat som blir eksklusiv, selv om det i utgangspunktet var fattigmannskost.

Imidlertid går det an å ta litt mindre sild, og litt mer kjøtt - da får du en nydelig smaksblanding mellom kjøtt og sild, sier formiddagskokk Arne Bredland.

Sildgryn

Kok kraft av knoker eller skank.

Spekesilda må vatnes ut, slik at den ikke blir for salt.

Bygg-gryn må ligge i vann over natta.

Gulrot og kålrot

Heil bygg-gryn ( kan byttes i heil havregryn)

Noen biter av kjøtt fra knoken

Purreløk

og sildebiter

Kan også putte litt selleri og evnt. potet oppi.

Man kan også koke gul eller grønn erter og ha i.

(Man tager hva man haver).

Mengder avpasses smaken til en enkelte.

Flatbrød og øl og akevitt er godt følge.

Og Formiddagskjøkkenet inviterer alle lyttere til å sende inn gode oppskrifter på supper!

Har du en god oppskrift, så send den til:

Formiddagskjøkkenet

NRK Trøndelag

7712 STEINKJER

Eller:

Publisert 13.02.2004, kl. 14.00
Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost

Formiddagskjøkkenet (NRK Trøndelag)

Lammecurry

Lammecurry

Tacosuppe

Tacosuppe

Mer om: Formiddagskjøkkenet (NRK Trøndelag)

Siste fra Trøndelag

Tollef Jørgensen

Over 5000 unge mister retten til videregående skole hvert år – Tollef (28) var en av dem

Oppdrettsmerd.

Her kan du høre lyden av stressa oppdrettslaks

Rondvassbu.

Flere DNT-hytter holder stengt i påska

NRK anbefaler

Kjøpte leilighet 600.000 over takst – mangler vann

Selger luksus-vaksineturer til turister: – Totalt overveldet av antall henvendelser

Langlesing fra Trøndelag

Toppbilde Olav

Den evige krangelen om Olav den hellige

Bileier

Hva vil du bli husket for etter din død? At du var bileier?

Peter

Vil redde barnet Peter fra å begå seksuelle overgrep som voksen

NRK Trøndelag

  • E-post:  trondelag@nrk.no
  • Distriktsredaktør:  Joar Elgåen
Norsk Presseforbund, logo.

Vi arbeider etter
Vær Varsom-plakatens regler
for god presseskikk.

Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot mediene i presseetiske spørsmål.


Nyhetstips 03030 Nyhetsbrev

Kontakt

  • Om NRK
  • Kontakt NRK
  • Lisens
  • Publikum i NRK
  • Delta i NRK-programmer
  • Jobb i NRK
  • Presse

Hjelp

  • Brukerstøtte
  • Tilgjengelighet
  • Personvern
  • Informasjonskapsler (cookies)

Tjenester

  • Yr
  • NRK Skole

Produksjon

  • Eksterne produksjoner
  • Produksjonsfolka
  • Retningslinjer og design

Salg

  • Spons og salg
  • NRK Butikken
Til toppen
NRK Opphavsrett NRK © 2021 Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen Nettsjef: Hildegunn Soldal