NRK Meny
Normal

Siktet for grove tyverier etter væpnet aksjon i Skaun

En mann i 30-årene ble pågrepet etter at væpnede polititjenestefolk rykket ut til en bolig i Skaun mandag kveld. Mannen er siktet for flere vinningsforhold.

Laster kart, vennligst vent...

– Vedkommende er godt kjent av politiet, og er etterforsket i saker hvor han har vært truende. På bakgrunn av det ble det besluttet bevæpning på oppdraget, sier straffesaksansvarlig ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor, Randi Fagerholt.

En mann i 30-årene er pågrepet og mistenkt for å være innblandet i et innbrudd hos en bedrift i Skaun natt til mandag.

– Mannens historikk er grunnen til at vi bevæpnet oss. Historikken omhandler våpen og vold mot politiet, sa operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Øystein Sagen, mandag kveld.

Det var Avisa Sør-Trøndelag som først omtalte saken.

Siktet for flere vinningsforhold

Tirsdag opplyser Fagerholt at mannen er siktet for flere vinningsforhold, altså tyveri og innbrudd.

– Det er grove tyverier, blant annet fra bedrifter, og andre vinningsforhold. Jeg ønsker ikke å gå noe mer spesifikt inn på hva innholdet av sakene er, sier Fagerholt.

Mannen sitter nå i arrest, mens politiet etterforsker saken.

– Vi etterforsker videre med blant annet ransaking og avhør en den siktede. Han vil bli avhørt i løpet av dagen i dag eller tidlig i morgen, sier Fagerholt.

Pågrepet uten dramatikk

Ifølge politiet samarbeidet mannen med politiet og han ble pågrepet uten dramatikk. Våpen ble heller ikke brukt under aksjonen.

– Det startet med en bil som ble stanset og kontrollert tidligere i dag. I den forbindelse kom navnet til den mistenkte opp, sa operasjonsleder Sagen mandag.

Fagerholt bekrefter tirsdag at pågripelsen skjedde uten dramatikk, og at ingen ble skadd i aksjonen.