Hopp til innhold

Sjåfør pågrepet og siktet for bildrap

Politiet pågrepet fredag formiddag en mann som kjørte en skadet Toyota Rav 4 i Trondheim. Bilen er beslaglagt av politiet og undersøkes nå.

Bildrap Leinstrand

Torsdag kveld ble en 68 år gammel mann påkjørt og drept på Leinstrand i Sør-Trøndelag. Fredag pågrep politiet en mann i 40-årene som nå er siktet i saken.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Det var en observant tipser som ringte inn og meldte fra om denne bilen til oss, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim til NRK.no.

Tipseren hadde sett en sølvgrå Toyota Rav 4 som kjørte rundt med tydelige skader på høyre side av fronten.

Bilen ble stoppet ved Sluppen bru i Trondheim klokka 10.20, og en mann i 40-årene ble pågrepet.

– Han var alene i bilen, og pågripelsen skjedde uten dramatikk, forteller Lægdheim.

Etterforskningsleder Anders Sunde-Eidem

Etterforskningsleder Anders Sunde-Eidem

Skal undersøke bilen for biologiske spor

Bilen er nå beslaglagt og politiet skal undersøke om den passer med rester som de har funnet av drapsbilen på ulykkesstedet.

– Krimteknikerne skal i tillegg sjekke om det for eksempel er biologiske spor som vi kan sikre oss fra kjøretøyet, sier etterforskningsleder Anders Sunde-Eidem.

Bilen har vært etterlyst siden torsdag kveld, da en 68 år gammel mann ble funnet påkjørt og drept på Leinstrand sør for Trondheim.

Mannen i 40-årene som ble pågrepet fredag er nå siktet i saken.

– Siktetstatusen kommer automatisk når vi pågriper ham på den måten vi gjorde. Nå skal vi gjøre en del etterforskningsgrep før vi avhører ham senere i dag, sier Sunde-Eidem.

En mann funnet død på Klett.

Dødsulykke

– For tidlig å konkludere

Saken har engasjert mange, og politiet roser alle som har kommet med tips.

– Det er mange som har ringt oss for å hjelpe, og det setter vi stor pris på, sier operasjonslederen, sier operasjonsleder Lægdheim.

Selv om skadene på bilen passer med politiets teori, vil de ikke slå fast at det er gjerningsmannen som nå er pågrepet.

– Det er for tidlig å konkludere ennå. Vi har stanset en Rav 4 med skader i fronten, pågrepet sjåføren og så etterforsker vi videre ut fra det, forklarer operasjonslederen.

Etterforskningsleder Sunde-Eidem ber folk om å fortsette å ha øynene åpne i tilfelle mannen som nå er tatt ikke har noe med saken å gjøre.

– Vi ønsker fortsatt å høre fra publikum dersom de observerer en Toyota Rav 4 fra 2001–2006 som har en lys farge og kollisjonsskader.